Hur man ställer in flera valutor i Salesforce

Hur man ställer in flera valutor i Salesforce


Salesforce molnbaserade kundrelationshantering (CRM) applikation för företag ger ett rapporteringsverktyg för affärsprocesser som är populärt med marknadsföring och utbildningsavdelningar över hela världen. Om du arbetar i flera valutor, kan Salesforce automatisera omvandlingar i lokal valuta med hjälp av de kurser som du anger, vilket eliminerar behovet av tidskrävande manuella beräkningar. De flera valutor funktionen inte är inställd som standard så du måste kontakta Salesforce att inrätta tjänsten.

Instruktioner

1 Ring din Salesforce kundansvarig och begära alternativet flera valutor för din organisation. Du behöver din organisation ID-nummer. Bestäm vad din standardvaluta kommer att bli. Den här funktionen kan inte inaktiveras gång inrättades har inletts.

2 Logga in på ditt Salesforce administratörskonto. Klicka på ditt namn i det övre högra hörnet och välj "Setup".

3 Gå till "företagsprofil" och sedan "Hantera valutor" under Administration Setup till vänster.

4 Klicka på "Ny" bredvid "Aktiva valutor." Välj en valuta för att möjliggöra för organisationen.

5 Ange valutakursen som du vill använda för beräkningar i rutan. Reuters webbplats har de senaste valutakurserna. Klicka på "Ändra Corporate" för att välja din organisations huvudvaluta. Om din organisation är i Storbritannien, bör du ange GBP "Corporate valuta" för de viktigaste och valutakurser.

6 Klicka på "Spara". Upprepa stegen tills alla valutor organisationen arbetar med är in och aktiveras.