Hur att reparera glasfiber pool steg

Hur att reparera glasfiber pool steg


En glasfiber pool kan pågå i många år, men så småningom poolen kan börja utveckla sprickor och visa andra tecken på slitage, såsom blåsor och bubblor. Poolen steg får en hel del användning. Deras design kan ha vissa inneboende strukturella svagheter, vilket gör dem ännu mer benägna att utveckla sprickor. En gör-det-självare kan reparera glasfiber pool steg, men det är högst osannolikt att du kan hitta en exakt matchning av färger för poolen reparera om fodret är vit.

Instruktioner

1 Töm poolen och låt ytan torka helt. Använd en planslip för att ta bort den gamla ytbeläggningen på det område som du vill reparera. Om du tar bort hela ytan av stegen, använd en sand blaster att göra jobbet att gå snabbare. Eller om du föredrar, ta bort den ursprungliga beläggningen för hand med sandpapper. Ta bort alla skräp.

2 Skär bort spruckna områden med hjälp av handsåg. Förlänga snittet något bortom sprickan linje för att åstadkomma en jämnare kant att reparera. Blanda kitt i glasfiber reparationssatsen och använda den för att fylla sprickor. Släta över med en spackel. Låt det torka, sedan sand ojämna kanter.

3 Sätt maskeringstejp runt omkretsen av det område där du tog bort den ursprungliga glasfiber beläggning. Coat stegen eller området på trappan du fastställande med en glasfiber lösningsmedel som hjälper beläggningen följer poolens yta. Använd en långskaftad roller att tillämpa första skikt av glasfiber gelcoat. Håll dig inom gränsen för maskeringstejp.

4 Lägg ner ett skikt av glasfiberväv, om det är produkttypen du valde för dina reparationer. Eliminera eventuella luftbubblor i duken. Täck duken med ett lager gelcoat. Andra produkter har fibrerna i gelcoaten självt. Enkelt tillämpa en andra skikt av den fibered gelcoat när det första lagret är torrt. Låt alla lager för att torka helt.

5 Sand ytan lätt. Torka bort resten. Applicera täckfärg till det område du fastställande och låta hela projektet att torka enligt reparationssatsen rekommendationer. Ta bort maskeringstejpen. Do not get glasfiber våt tills härdningsprocessen är klar.