Hur får man en låsning lug nut off

Hur får man en låsning lug nut off


Muttrarna hålla bilens däck på hjulen. Som ett stöldskydd, vissa bilar är utrustade med låsnings muttrarna, som är avsedda att förhindra en vanlig momentnyckel användning på dem. Detta är ett vanligt problem för köpare av begagnade bilar, eftersom många inte kommer med den ursprungliga lug nut nyckel. Medan en särskild tillverkare nyckel utformad för att passa de särskilda muttrarna på hjulen kan köpas, det finns andra alternativ för att ta bort låsa muttrarna.

Instruktioner

1 Kontakta fordonets tillverkare och beställa rätt lug nut nyckel om du omedelbart behöver inte ta bort muttrarna. De flesta låsning muttrarna har tillverkarens namn och en del tryckt på dem. Skriv namn och nummer ner, kontakta tillverkaren och beställa en ny nyckel. När det anländer, kan du ta bort låsning lug nötter.

2 Använd en låsning lug nut demonteringssats om du inte kan vänta på en ny nyckel från tillverkaren. Satserna innehåller ett antal uttag som är avsedda att ta bort de flesta låsning lug nötter. Bestäm och bifoga lämplig storlek uttag för dina muttrarna till en vanlig spärrnyckel och placera den över låsmutter. Vrid lug nut motsols tills det lossnar. Detta kan beröva muttern, så har en extra uppsättning av muttrarna till hands. Låsande hjulmuttrarna är inte avsedda för användning med en pneumatisk-mutterdragare, så ta bort muttrarna med sockeln och spärr.

3 Ta bort muttern med vice grepp om du inte har tillgång till en låsmutter demonteringssats. Dra ett par vice grepp runt låsmuttern. Vrid vice grepp moturs för att lossa lug nut. Använd en hammare för att slå vice grepp moturs om muttern är svårt att vända för hand. Vrid lug nut tills den kan dras av för hand. Vice grepp kan behöva efterdras flera gånger som muttern kan strippa.

4 Ta bilen till en mekaniker butiken om du inte kan utföra de tidigare stegen. De flesta mekaniker har verktyg för att ta bort låsmuttrarna och ersätta dem med standard muttrarna.