Vilka är de olika typerna av Basset Hounds?

Vilka är de olika typerna av Basset Hounds?


Basset hound kommer i många varianter, men alla kan utmärka sig som doft hundar. Det finns skillnader i höjd, pälsfärg, päls, ursprung och jakt stilar som gör var och en av de raser som unika. American Kennel Club erkänner alla utom Basset Bleu de Gascogne.

Petit Basset Griffon Vendéen

Petit Basset Griffon Vendéen, kallad PBGV, spåras till 16-talet som en av de små franska hundar i regionen Vendee. Detta är en oberoende doft hund som är oftast vänlig, glad, alert och aktiv. Dess grova, lång päls är typiskt vit med en kombination av svart, sobel, citron, apelsin eller tricolor. Markeringarna skilja den på fältet, där den används för att jaga kanin.

Grand Basset Griffon Vendéen

Grand Basset Griffon Vendéen delar likheter med PBGV, såsom sitt ursprung i regionen Vendee i Frankrike och dess användning i jakt. Skiljer sig emellertid i huvudstorlek, öron längd och höjd. Den mäter idealiskt 15,5 till 17 inches i mankhöjd, jämfört med PBGV, som mäter 13 till 15 inches. Den GBGV föredrar också att vara i en förpackning, snarare än att arbeta självständigt.

Basset Fauve de Bretagne

Till skillnad från PBGV och GBGV, Basset Fauve de Bretagne har sitt ursprung i Bretagne, Frankrike. Dess päls färg varierar från fast lisma wheaten till djupt röd vete. Det är ganska kort och senig, med finare och mörkare hår på öronen. Öronen inte når marken, men kommer bara till slutet av näsan. Dess ögon och näsa är mörkt. Detta är den Basset rasen med kortaste tillbaka, enligt den franska standarden. Rasen utvecklades genom att korsa PBGV med standardsträvhårig tax.

Basset Bleu de Gascogne

Basset Bleu de Gascogne, som ibland kallas Blue Gascogne Basset, är en lång-backed, korta ben Basset som har sitt ursprung under medeltiden i Frankrike. Dess korta, tjocka, tät päls är huvudsakligen vit, tickat med svart, vilket ger en blåaktig utseende. Det har också bruna fläckar och tantecken på öronen och ovanför ögonen. Det är ovanligt att hitta en Basset Bleu de Gascogne utanför Frankrike.

Basset hund

Vilka är de olika typerna av Basset Hounds?


Basset hound är en stövare, uppfödd att spåra kaniner och harar. Det är näst efter hound dog i sin förmåga att jaga efter doft. Den har korta ben. Denna ras av Basset är i allmänhet brunt eller svart och mest ofta fläckig, men det kan också ha en mängd olika färger. Rasen har löst hängande läppar med en uttalad hakpåse. Huden på huvudet hänger löst i veck. Öronen är mycket längre än de i Basset Fauve de Bretagne. Alla färger accepteras för denna ras, men i allmänhet, är det vitt, solbränna, svart, röd eller vit med kastanj och är kort, tät och glänsande.