För vad är Tempera färg som används?

För vad är Tempera färg som används?


Hundratals år sedan, konstnärer kunde inte gå till en butik för att köpa färg. De var tvungna att skapa sina färger. En typ av färg artister som gjorts var tempera färg. Tempera färg säljs i butikerna i dag, som ibland kallas affisch färg, ofta har föga gemensamt med traditionella tempera färger. Egentligen kalla det tempera alls bevisar vilseledande för dem som vill arbeta med ett medium som har de egenskaper tempera färg. Sann tempera, som skapats av konstnärer för hundratals år sedan till idag, ger en varaktig, självlysande medel till skillnad från alla andra.

Historia

Historiskt sett går tempera färg tillbaka till det gamla Egypten som en av de äldsta konst medier. Hundratals år sedan, muslimer använde tempera färg för att dekorera sina illuminerade manuskript. Tempera glider smidigt från penseln och uppnår utmärkta resultat med detaljarbete som den i belysningar. Pers använde tempera i deras välkända målningar av myter och legender. Den lysande färger tempera var väl lämpad för skildringar av främmande ämne. Tempera färg ger ljusa, klara färger dock; de presenterar svårigheter att uppnå realistiska färger. En konstnär, Cennini, dokumenterat sin användning så väl i den 14: e talet som hans handbok om temperamålning fortfarande används idag.

lysande Effekt

Som oljefärger blev allmänt känd, och som ämne bland konstnärer ändrats från religiösa och mytologiska figurer till realistiska ämnen, inklusive mänskliga figurer, tempera förlorade favör bland konstnärer. Realistiska färger, särskilt av den mänskliga gestalten, är svåra att återskapa med tempera färg. Tidigare ämne, såsom religiösa eller mytologiska figurer inte kräva realistiska pigment. Ljus effekt tempera förvärvar när det torkar tillhandahålls en andlig effekt som passade medeltida konstnärer. Men renässanskonstnärer målade världen realistiskt och oljefärger gav en mer samarbetsvillig media för att blanda färger som skulle likna det verkliga livet. När en lysande effekt önskas, erbjuder tempera fortfarande ett lämpligt medium.

traditionell Pigment

Om du vill återskapa en traditionell, historiskt korrekt färgmedium, skapa egna tempera färger för att använda är ett lätt att uppnå val. Traditionell tempera, även kallad ägg tempera, kräver användning av ett bindemedel, såsom ägg, pigmentpulver och vatten. Mängden vatten till äggula och pigment varierar med storleken på gulan och det resultat du önskar. Som du tränar blanda tempera, får du lära dig vilken mängd passar vatten dig, baserat på projekt som du arbetar. Separera äggulan från ägget, tillsätt en tesked vatten och blanda. Placera en liten mängd pigment pulver, som finns i konst butiker, i en liten behållare. Kom ihåg att tempera måste användas omedelbart så du bör endast blanda små mängder. Rör om en lika stor mängd ägg blandningen i pigmentet. Tillsätt mer vatten om det behövs för att uppnå en tunn färg som glider smidigt från penseln när du målar.

Hållbarhet

Tempera färg förblir ett bra val av färg att använda i dag om att måla en stor bit av konstverk behöver ett varaktigt medium. Tempera paneler från 15-talet finns idag fortfarande i perfekt skick. Tempera var den dominerande mediet under medeltiden och väl anpassad till de stora paneler berömda Renaissance konstnärer som Michelangelo skapade. När färgen torkar, vattnet avdunstar och ägget bildar en varaktig, självlysande, vatten- och färgbeständig film som varar i hundratals år. Traditionellt uppnår tempera de bästa resultaten på en fast målning yta såsom trä som en gesso skikt har torkat. Fernissa över tempera skadar inte det och kan fördjupa färgerna. Du måste komma ihåg när man målar med tempera att färgen torkar snabbt, så att uppnå någon färgblandning under färgen skapas.

överväganden

Även tempera färg blev nästan en förlorad konst med ankomsten av oljefärger, har det fått utstå och sett flera återfall i popularitet. Senast från 1920 till 1950 betydande konstnärer som Paul Cadmus, George Tooker, Jackson Pollock och Andrew Wyeth, för att nämna några, var en del av en tempera restaurering rörelse. Även om det fortfarande ett populärt medium med många professionella och historiska rekreation konstnärer idag, bör tempera inte användas med små barn på grund av pigment toxicitet. I själva verket måste vuxna som arbetar med pigmenten vara mycket medveten om detta och hålla alla objekt ur munnen under användning samt vidta försiktighet inte andas in dammet av pigmentpulver. Även om vissa pigment är mer toxiska än andra, alla behålla viss toxicitet. Tempera färger som säljs i butiker för barn, särskilt i USA som tempera affisch färger, är inte traditionella tempera färger och är helt säkra.