Hur man konstruerar en trä grind

Hur man konstruerar en trä grind


En trä grind är ett värdefullt tillskott till varje avgränsat område som kräver tillgång. Grindar har använts i trädgårdar och landskap i århundraden och kan vara dekorativa och praktiska. Välj en grind stil som blandar med befintlig stängsel och landskap. Trä grindar kan färgas eller målas för att smaka. Vem som helst med en stadig hand och erfarenhet med en motorsåg kan konstruera en klassisk trä grind för en befintlig stängsel. Låt en eftermiddag för detta projekt och be en vän att hjälpa till med installationen.

Instruktioner

1 Använd en nivå för att säkerställa både grindstolpar på befintliga staket är i nivå. Mäta öppningen för porten med ett måttband. Låt erforderliga tillstånd som krävs för hårdvara enligt tillverkarens anvisningar. Subtrahera detta nummer från mätningen för gate bredd.

2 Skär två stycken av 2-av-4 timmer med bredden på mätningsgapet. Dessa kommer att utgöra den övre och undre grind hängslen.

3 Använd en motorsåg och skrot 2-av-4-tums timmer att göra två tillfälliga vertikala avståndet brädor för porten ramen. Använd dessa styrelser att anpassa stag brädor med de övre och nedre stringers i den befintliga stängslet.

4 Lägg alla staket ram bitar på en plan yta. Använd en vinkelhake för att säkerställa att bildvinklar är 90 grader.

5 Placera en 2-av-4 diagonalt över de övre och nedre stag bräda. Ramen hörn och den diagonala styrelsen kommer att utgöra en "Z" -form. Använd en såg för att markera och skär diagonalt stag.

6 Ta bort de tillfälliga vertikala brädor och borrhål genom den diagonala stag i de horisontella brädor. Sätt 4-tums däck skruvar genom hålen i de horisontella hängslen på en vinkling.

7 Placera strejkvakter för stängslet, med början vid den ena änden av de horisontella hängslen. Använd distans styrelser att hålla strejkvakter genomgående jämn. Om sista brädan overhangs ram, mäta mängden av överhänget. Dela upp denna mätning i två och skär denna mängd av sidan av varje ände kortet. Fäst strejkvakter på ramen med däck skruvar.

8 färg eller bets trä grind med en högkvalitativ produkt. Låt färg eller bets torka ordentligt innan du installerar.

9 Fäst porten hårdvara enligt tillverkarens anvisningar.