Övertygande skrivande ämnen för årskurs 5

Övertygande skrivande ämnen för årskurs 5


I femte klass, eleverna börja utforska sina känslor och åsikter om olika ämnen, inklusive sociala frågor och nyhetshändelser. En övertygande uppsats hjälper eleverna öva sina skriftliga uttryck och kritiskt tänkande, organisatoriska och forskningskompetens. En övertygande uppsats ska gunga läsaren till en sida av en fråga. Innan eleverna börjar skriva en övertygande uppsats, bör föräldrar och lärare hjälpa dem att välja ett ämne som lätt kan hittas och hävdade.

Favoriter och hobbyer

Övertygande skrivande ämnen för årskurs 5


Alla barn har favoritobjekt eller hobby, oavsett om det är ett djur, släkting, barndom leksak, teckning, sång eller dans. Att skriva om favorit saker och hobbies är en bra start på övertygande essäer eftersom det är något eleverna är bekanta med. Argument kan inkludera varför deras ämne är en favorit eller jämföra varför det är bättre än någon annans favorit.

Böcker

Övertygande skrivande ämnen för årskurs 5


Övertygande essäer om böcker öppna elevernas kreativitet. Eleverna kan jämföra böcker som lästes under skolåret, skriver om sin favorit eller värsta läsuppgift eller övertala läraren varför en viss bok bör läggas till listan klassrummet läsning. Övertygande ämnen kan också vara relaterade till en fråga presenteras i en särskild bok, till exempel om Peak Marcello straff i boken "Peak" av Roland Smith är rättvist.

Sport

Övertygande skrivande ämnen för årskurs 5


Huruvida eleverna är atletisk, idrott är ett populärt ämne att skriva om. Eleverna kan välja sin favorit / värsta sport, jämför sport och argumentera för eller emot specifika sportaktiviteter i den fysiska läroplanen.

Ändra reglerna

Övertygande skrivande ämnen för årskurs 5


Underhållande ämnen som också engagerar femteklassare kritiska tänkande inkluderar klassrummet och husregler. Föräldrar och lärare bör be eleverna, "Vad skulle du ändra om du var ansvarig?" Ämnen kan variera från att ändra den typ av mat som serveras i skolmatsalen och förkorta skoldagen att lägga till eller ta bort utbildnings ämnen, vilket eliminerar läxor och trycka tillbaka sovtider. Att skriva en övertygande uppsats att "ändra reglerna" fungerar bäst som en grupp skrivande så att barnen kan rösta på de mest populära regeländringen. Lärare kan dela klassrummet i hälften för studenter att argumentera båda sidor av ämnet.

Globalt / lokal News

Övertygande skrivande ämnen för årskurs 5


Vad händer i grannskapet? Världen? Aktuella händelser är bra ämnen för övertygande argument eftersom de få medvetenhet om samhällsfrågor och ofta erbjuda uppföljnings artiklar. Femteklassare bör forskning globala och lokala nyhets frågor som bristen på rent vatten i Sydafrika och implementera nya mobbning politik i deras skoldistrikt. Det finns ett antal webbplatser som erbjuder barnvänliga aktuell händelse format, inklusive tid för barn och Scholastic. Föräldrar. Du kan hitta åldersanpassade nyhetssajter genom att utföra en sökning på Internet för "aktuella händelser för barn."