Hur man binda en Quilt Med Ruffle

Hur man binda en Quilt Med Ruffle


Lägga ruggig bindning är ett sätt att lägga en sista biten av dekorativa stil när du avslutar ett täcke. Även om det är möjligt att göra egna volanger, tillverkade volanger minska mängden gissningar, eftersom volanger är jämnt rynkiga. Tillverkade volanger finns i sömnad och hantverk leverans butiker. Du kommer också att behöva matcha kantbandet för att bilda bindningen som håller volanger på täcket.

Instruktioner

Gör Ruffled Bindning

1 Mät hela vägen runt täcket. Lägga en tum för att bestämma längden av ruffle du behöver, och skär en remsa av ruffle den längden. Tillsätt 1/2-tums till dimensionen som används vid skärning av rufsa, och sedan klippa två remsor av kantbandet samma längd.

2 Öppna slutet av rufsar och vik under råa kanten, eller skära slut, halv tum. Tryck på invikta kant. Upprepa för båda ändarna.

3 Rikta in ändarna av de två partiskhet tejpremsor och vik varje ände under 1/2-tums. Tryck på de vikta ändarna. Upprepa för båda ändarna. Välj en ände och fästa remsorna tillsammans 1/4-tums från veck.

4 Skjut rynkade kanten av rufsa 1/4-tums mellan den övre vikta kanten på kantbandet, utan att ta bort sprinten från slutet av kantbandet. Linje upp kanten av ruffle med den vikta-under råa kanten av kantbandet, både på toppen och botten remsan av kantbandet. Placera ett stift varje tum för att hålla kantbandet och ruffle rakt.

5 Sy de tre skikten tillsammans, med början mellan 1/4-tums slut märkning stift och den första en-tums märkning stift. Om du är maskinen sy din rufsar bindning, sy stickningar bias band, 1/8-tums från vecket. Om du är hand sy din bindning, använd en blind eller dold stygn för att fästa rufsar. Sy hela vägen till slutet av ruggig band. Ta bort stiften.

Fäst Ruffled Bindning

1 Öppna den återstående kanten av de två partiskhet tejpremsorna och skjut täcket råa kant mellan skikten.

2 Från och med den öppna bindande änden, där du inte sy hela vägen till slutet, stift bindning till täcke, placera ett stift varannan inches. Om täcket är tjock och bindningen drar öppet ställer stiften närmare varandra. Nåla fast bindande hela vägen runt täcket.

3 Tuck den sydda änden av bindnings insidan av den öppna änden, och stift alla lager tillsammans.

4 Sy den nedre kanten av bindningen till täcket. Om du använder en maskin för att fästa bindande, kantstickningsfåll 1/8 tum från kanten, eller använd en dekorativ söm i ditt val, till exempel en sicksack eller skal stygn. Om du är synålar, bifoga bindningen med en hake stygn. Ta bort stiften.

5 Sy ruggig bindande ändarna ihop med en blind eller dold söm.