Allt du behöver veta om Dalmatian valpar

Allt du behöver veta om Dalmatian valpar


Dalmatian valpar är att känna igen som de är söta. De gjordes känd i animerad film, och även i samband med brandbilar. Anledningen till denna förening går tillbaka till en tid då bränder deltog till Pumper vagnar leds av grupper av hästar. Eftersom Dalmatiner var så bra med hästar, brandmän höll dem på stationen på natten, både för företag och för att avskräcka hästtjuvar. På grund av denna tradition, många brandstationer håller fortfarande en dalmatiner som en maskot. Ändå rasen gör också en lojal husdjur. Dalmatiner i allmänhet lever från 10 till 12 år, växa till 24 inches tall och kan väga så mycket som 29.5kg.

Historia

Den exakta historia av rasen är okänd. Dalmatiner får sitt namn från Dalmatien, en region när en del av Kroatien. Ändå uppfödare argumentera om där rasen faktiskt härstammar, eftersom liknande prickiga hundar bodde också i Afrika, Asien och andra delar av Europa. Vad är känt att dalmatiner har funnits under lång tid, eftersom det finns bilder av prickiga hundar i forntida egyptiska lättnad skulpturer. Man tror även att Dalmatians är relaterade till pekar rasen.

Att välja en Uppfödare

Innan du väljer en valp, måste du hitta rätt uppfödare. Det är oerhört viktigt när man väljer en dalmatiner valp som du köper från en seriös uppfödare. Dalmatian dövhet är på uppgång, med en uppskattning av 10-12 procent av valpar födda döva. En seriös uppfödare kommer aldrig sälja en döv valp, men du kan få en från en djuraffär eller en oansvarig uppfödare. Du hittar dalmatiska uppfödare på utställningar, i hundtidningar och på nätet. När du besöker en uppfödare, se till att boende är rena. Be att få se valpens föräldrar att vara säker på att de ser friska.

Välja din valp

Titta valpar spela och interagera för en stund innan du plockar upp dem och smek dem. Vill du ha en valp som är vänlig, energisk och lekfull. Välj inte en valp som är rädda för människor. Rädsla i en valp inte bådar gott för en skötsam vuxen hund. Se till att valpen du väljer är tillgiven, och ser valp över att se till att täcka, ögon, öron och tänder ser ren och hälsosam.

Hälsa och Lydnad

Se till att du ta reda på om avmaskningstabletter och vaccinationer valpen har haft. Om möjligt, har din veterinär kolla valpen före köpet. När du köper en valp, hålla regelbundna veterinär möten och hålla dig uppdaterad på alla vaccinationer. Se också till att spay eller kastrera din Dalmatian valp vid en ålder veterinären råder. Håll valpens öron och ögon rena, utföra regelbunden tandborstning och se till att klippa valp naglar. Också viktigt för hälsan och välbefinnandet hos din Dalmatiner är motion och lydnad. Se till att din dalmatiner har massor av utrymme att köra, eller ta regelbundna promenader. Konsultera böcker eller djuraffärer för hund lydnad utbildning och klasser. Det är aldrig för tidigt att börja undervisa valpen grundläggande färdigheter och professionell lydnadsträning kan börja när valpen är 4 till 6 månader gamla.