Hur man startar en bil med ett urladdat batteri

Hur man startar en bil med ett urladdat batteri


En platt bilbatteri kan verkligen förstöra din dag. Problemet verkar alltid uppstå när du redan försenade och miles från hemmet. Med lämplig kunskap, men du kan få din bil igång igen snabbt. Beroende på omständigheterna, kan du prova ett par olika lösningar. Förutsatt att batteriet kan hålla en laddning och det finns inga andra underliggande problem, att få bilen att gå igen ska inte kosta dig något.

Instruktioner

1 Använd startkablar för att utnyttja kraften i ett annat fordon batteri.

2 Se till att bilen du hoppar från är tillräckligt nära ditt eget fordon för kablarna för att nå lätt mellan de två. Pop båda motorhuvar. Se till att båda bilarna är i neutralläge eller park, har sina nödbromsar på och deras motorer avstängda.

3 Anslut den röda, positiva kabel till den positiva polen på batteriet i bilen med bra batteri. Anslut den andra änden av pluskabeln till terminalen på bilen med det urladdade batteriet.

4 Anslut den svarta, negativa ledningen till minuspolen på det strömgivande batteriet och fästa den andra änden till chassit eller ramen på bilen med dåligt batteri (för att fungera som en jord). Välj en punkt utan anknytning till tänds eller bränslesystem av bilen.

5 Låt bilarna är anslutna på detta sätt i tre minuter, och sedan starta motorn i det strömgivande fordonet. Låt den gå i en minut innan du slår på tändningen på bilen med det urladdade batteriet.

6 Låt bilarna är anslutna när du kör motorn i bilen med det urladdade batteriet i minst 10 minuter, med gasreglaget på glänt. Sedan stänga båda motorerna innan du kopplar bort batterikablarna, vända den ordning i vilken de var anslutna som du gör det.

1 Stäng av all onödig elektrisk utrustning innan du försöker skjuta igång bilen. Något i bilen som använder elektricitet kommer att vara dragningskraft som annars skulle vara tillgänglig för startmotorn, så se till att radio, luftkonditionering och (om det är säkert att göra så) lamporna släcks. Denna metod fungerar endast på en bil med en manuell växellåda.

2 Få en vän eller förbipasserande att driva din bil när du styra. För att underlätta detta, se till att nödbroms och fotbromsar är avstängda.

3 Sätt bilen i andra växeln, men behålla kopplingen nedtryckt. Vrid nyckeln så långt det går utan att engagera startmotorn. När du når en hastighet av 5 till 10mph snabbt lyfta kopplingen. Detta ingriper hjulen med motorn och deras rotation startar motorn. Tryck på gashandtaget som detta händer. Var noga med att trycka ner kopplingen igen snabbt efter motorn tänder, för att undvika motorstopp.

4 Se till att du kör bil utan onödig elektronisk utrustning aktiv ett tag. Om det inte finns några underliggande problem med generatorn eller batteriet kommer att köra bilen ladda batteriet och rädda dig från att ha samma problem nästa gång du slutar. Med radion och luftkonditionering dränering av tillgänglig effekt från batteriet, men detta kommer att ta längre tid.