Best Nybörjare digitala SLR

Best Nybörjare digitala SLR


En digital SLR, eller spegelreflex, är kameran en kamera som ger mer flexibilitet och justerbarhet än en vanlig kompaktkamera. DSLR: s erbjudande utbytbara linser för bättre förstoring och bättre ISO varierar liksom fullt justerbar fokus och exponering funktioner för att ta ett brett utbud av bilder i alla möjliga olika ljusförhållanden. För en nybörjare, kommer du vill söka efter en DSLR som är prisvärd, enkel att använda och med tillräckligt med funktioner för att lära dig hur man använder en DSLR-system.

canon T1i

Den 15,1 megapixel Canon T1i är bäst runt kamera som Canon gör. Det är prisvärt, detaljhandel för mellan £ 390 och £ 455, och erbjuder alla de funktioner du behöver i en kamera. Dess Live View-funktionen gör det möjligt att visa den bild du tar på kamerans LCD-skärm, en funktion saknas på vissa äldre DSLR enheter och en som kommer att göra alla som känner till ett peka-och-skjuta känna sig riktigt hemma. Dess efterföljare, den T2i, är en annan fast val om du har en något högre budget och funderar på att ta 1080p video på 24 eller 30 bilder per sekund.

Nikon D3100

Nikon D3100 är en 14,2 megapixel DSLR. Som Canon, erbjuder en Live View LCD-skärm och tar kvalitet bilder. Detaljhandel för ca £ 390, är ​​det också överkomligt för nybörjaren. Vad som gör den här kameran unik dess vägledning, vilket ger användarna en steg-för-steg-inställningar för vanliga fotosituationer. Den har även en 11-punkters autofokus för att säkerställa att alla dina bilder blir skarpa och tydliga och är också klarar av 1080p video.

Sony Alpha DSLR-A330

Detaljhandel för ca £ 260, är ​​A330 en lite mer kostnadseffektivt än andra modeller. Detta 10,2 megapixel DSLR har en snabb autofokus som gör det bra för enstaka skott, som liknar en point-and-shoot. Kameran har också Live View och en vridbar LCD-skärm för att ge dig den bästa visningen av skotten du tar oavsett vilken position du befinner dig i. Dess kusin, A230, erbjuder liknande prestanda till ett ännu billigare pris, dock utan Live Visa LCD-skärm.

pentax Kx

Pentax Kx säljs för ca £ 325 och erbjuder fasta prestanda för det pris. Den har en upplösning 12,4 megapixel och en sökare som ger bättre förstoring än vissa andra modeller. Den har också snabb prestanda, är snabba att vända på beredskapsläget och en relativt kort slutarfördröjning. Kameran kan ta HD-video med en upplösning på 720p och 24 bildrutor per sekund.