Hur man skapar realistiska havsvatten med Gel Medium

Hur man skapar realistiska havsvatten med Gel Medium


Nybörjare eller avancerad målare båda tycker om att arbeta med akrylfärger. De erbjuder ett stort utbud av färger och deras textur och glans kan lätt manipuleras baserat på vilken typ av medel du blandar med din färg. Gelmedium blandas med färg av hög kvalitet akryl kan användas för att skapa landskap, solnedgångar och vatten. Fördelen med att använda en gel-medium för att göra en nyans av din färg är att mediet tunnar färgen så att man kan bygga effekten av djup genom att använda flera skikt. Denna artikel kommer att hänvisa till fotografiet av segelbåten och havsvattnet för att beskriva hur man målar havsvatten med hjälp av gel medium.

Instruktioner

1 Välj ett fotografi av ett hav du vill måla. Observera de olika färgerna som utgör ljusa och mörka nyanser av vattnet.

2 Välj färger av färg som ska användas för din målning. Till exempel välja koboltblått, Phthalo blå, kadmium orange och titanvitt för att måla havsvatten som fotot på den här sidan.

3 Välj din gelmedium för detta projekt. En glansig gelmedium blandas med färg nyanser gör färgerna mer levande.

4 Blanda en liten mängd medium i med färgen på färgen som du vill använda för himlen på din palett. Blanda mediet med färgen med hjälp av din palettkniv.

5 Blöt din pensel med vatten och måla himlen först om färgen är en ljusare färg än havet för att dölja skärningslinjen mot himlen och havet.

6 Blanda en liten mängd gel medium med den mörkaste färgen i skuggan av vågorna. Att måla realistiskt havsvatten, måla de mörkaste färgerna i vattnet först. Till exempel, skuggorna av vågorna i segelbåt fotografi är en mycket mörkblå med en lätt anstrykning av grönt i dem. Placera en klick Phthalo blå färg om storleken på en nickel på paletten, och lägga till en liten prick av kadmium orange. Orange är motsatsen till blå på färghjulet, och genom att lägga till sin motsats du kan förmörka den blå så att det ser nästan svart. Lägg gelmedium till den blå och orange färg och blanda ihop med din palettkniv. Måla den del av duken där du vill placera din havsvatten med denna mörka färgen av färg.

7 Titta på ditt fotografi för mitten-tonade färger havsvatten, och blanda ihop dessa med hjälp av ungefär en matsked gelmedium. Du vill göra en tunn, rinnande blandning av färg och det medium som är genomskinlig, och måla flera lager av detta över den mörka bakgrunden för att simulera djup och struktur i din målning. Använd en pensel för att måla vågorna i vattnet.

8 Blanda titanvitt med några av mitten-tonade färg, och blandar det med ungefär en tesked gelmedium för att göra en nyans av färgen som är rinnande för att skapa höjdpunkter på vågorna, som en återspegling av solen på vågorna av vattnet. Layer dessa med flera skikt för att göra detta ljus färg mer ogenomskinligt i områden som kräver mer ljusstyrka.

9 Blanda en liten klick av titanvitt med en liten mängd gel-medium för att göra den vita färgen lättare att arbeta med, men inte rinnande. Använd en liten borste för att måla på höjdpunkter som är mycket ljus, och bläddra pensel över vågor för att skapa en spray av små vita prickar som ser ut som Ocean Spray.

10 hjälp av en bred pensel, måla två lager gelmedium över duken för att slutföra målningen och göra glansen av ditt arbete uniform.