Typer av kanadensiska visum

Typer av kanadensiska visum


Enligt officiella uppgifter från den kanadensiska regeringen i början av 2013, mer än 35 miljoner turister besöker den stora landet varje år för att njuta av dess spektakulära landskap och pulserande städer. Medan vissa av dessa resenärer endast besöka för korta resor eller att delta i konferenser, andra besöka släkt och vänner eller för ändamål såsom studier eller arbete. Brittiska medborgare inte behöver visum för att besöka Kanada för upp till sex månader i taget, men medborgare i andra länder kan kräva visum eller tillstånd att besöka, arbeta, bo eller studera.

Turist / Turist visum

Innehavare av brittiska pass får stanna i Kanada för upp till sex månader från och med dagen för ankomsten till landet. Medborgare i andra länder kan behöva ansöka om en turist eller visum besökare flera veckor i förväg på den kanadensiska ambassaden i ditt land. Det finns två typer av turistvisum: single-entry och flera inresor. Single-visum tillåter bara du ange Kanada en gång och kör så fort du lämnar - om du bara reser till USA eller St Pierre och Miquelon. Flera inresor gäller för upp till 10 år och tillåta obegränsat tillträde till Kanada.

Affärsvisum

Entreprenörer, investerare och chefer som söker affärsmöjligheter i Kanada kan kräva en affärsvisum, om de kommer från ett land som kräver de innehar visum till Kanada. Denna typ av visum är avsedd för utländska medborgare som planerar att besöka Kanada under en kort tid att utforska nya affärsmöjligheter, investera eller öka befintliga affärsrelationer. Att kvalificera sig för ett kanadensiskt företag visum måste du uppfylla ett antal strikta krav, inklusive du bara besöka för mindre än sex månader, är din huvudsakliga verksamhet och inkomstkällan utanför Kanada, och vinster från ditt företag kommer inte att periodiseras i Kanada .

Visum för att besöka dina barn eller barnbarn

Lanserades i slutet av 2011, denna "Super Visa" ger föräldrar och farföräldrar av kanadensiska medborgare och bofasta att stanna i Kanada i upp till två år i taget. Brittiska medborgare med familj i Kanada uppmuntras att ansöka om detta visum som är giltigt i upp till 10 år och innebär att de kan spendera mer än de sex månader som är tillåtna enligt den viseringsundantag. Du kan ansöka online eller via en traditionell pappersansökan.

Arbetstillstånd

Utformad för personer som vill leva och arbeta lagligt i Kanada, är tillgänglig för vissa kategorier av människor, inklusive permanenta och tillfälliga arbetare, affärsmän, levande i vårdare och studenter arbetstillstånd. Din nationalitet, typ av jobb, och individuella omständigheter kommer att avgöra vilken kategori av arbetstillstånd du behöver och de krav som måste uppfyllas för att få tillstånd.

studietillståndet

Ungdomar som har godkänts för att delta i en skola, högskola, universitet eller läroanstalt i Kanada måste säkra en studie tillstånd innan de anländer. Studenter måste gälla för den kanadensiska ambassaden i sitt hemland eller födelse och ger en rad dokumentation, inklusive bevis för godkännande, identitet, ekonomiskt stöd och en förklarande brev.