Hur man installerar en Mod Chip på en Mazda 6 Motor

Hur man installerar en Mod Chip på en Mazda 6 Motor


Prestandahöjande chip är lätta att installera och kan ha en drastisk inverkan på hästkrafter. Vissa tillverkare hävdar ökningar på 20% eller mer, även om något mer än ett fåtal hästkrafter och några miles per gallon är förmodligen en bisarr anspråk. För Mazda 6 endast generiska marker finns; även om de fortfarande kan ha en positiv effekt på din bil, de är inte lika bra som en specialgjord för ditt märke och modell. De är dock fortfarande en utmärkt lösning för en mer effektiv motor.

Instruktioner

1 Besök en dra remsan eller Dyno att få en baslinje prestanda för din bil. Se till att du upprepa mätningar och få dem så korrekt som möjligt. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra effektiviteten av chipet.

2 Ställ in parkeringsbromsen, öppna motorhuven och koppla bort batteriet genom att ta bort negativa terminalen, då den positiva polen.

3 Leta Engine Control Unit (ECU). Detta är en svart plastlåda med många trådar gå in på det. Dess läge beror på om du har Inline 4 eller V-6 motor i Mazda 6.

4 Ta bort de lämpliga pluggar från ECU och koppla dem till chipet. Du kan behöva använda platt skruvmejsel för att komprimera på flikarna för att göra kontakterna lättare att ta bort. Pluggarna du växlar beror på motorn och chip du har valt. Ansedda marker kommer med installationsinstruktioner om vilka kablar du kommer att behöva flytta.

5 Anslut kablarna från chipet till ECU. Vissa marker kommer med extra sladdar eller uttag används för att ansluta till en extern avstämningsanordning som en smartphone eller bärbar dator. Dokumentationen för din chip kommer att berätta vilka ledningar måste vara ansluten och som inte gör det.

6 Anslut batterikablarna.

7 Innan du monterar chip, starta bilen och låt den gå. Lyssna efter ovanliga ljud och leta efter en check-motorn ljus eller tjänst motor snart tänds. Någon av dessa kan vara symtom på en felaktig installation, så gå tillbaka till chip och kontrollera ditt arbete. Om allt är på rätt plats sedan konsultera de instruktioner och kontakta chiptillverkare för att lösa eventuella problem.

8 När motorn är igång ordentligt och inte kasta en check-motorn ljus, sedan montera chip på toppen av ECU (eller annan plan yta) med dubbelhäftande tejp. Se till att området är fritt från någon olja, fett eller smuts innan du använder tejp för att hålla chip på plats.

9 Åter dra remsan eller dyno för bekräftelse på att chipet gör vad du vill ha för motorn. Se till att dina vinster är inom de parametrar som anges av tillverkarna.