Hur gör man ett ekosystem projekt?

Hur gör man ett ekosystem projekt?


Göra en ekosystemmodell är en favorit vetenskapsmässa projekt för många klass elever, med det stora utbudet av ekosystem på jorden som erbjuder något av intresse för nästan vem som helst. De visuella aspekterna av dessa modeller gör dem utmärkta verktyg för lärande som är lätt att förstå med ett ögonkast. En grundläggande ekosystem projekt tar bara några material för att konstruera.

Instruktioner

1 Läs om ekosystem i vetenskaplig bok att lära sig olika typer. Välj ett ekosystem för projektet.

2 Titta igenom tidningar för att hitta bilder av objekt som rör det ekosystem, till exempel, snäckskal, fisk och vatten för en havets ekosystem. Klipp ut valda objekten med saxen, bor så nära sin disposition som möjligt. Leta efter åtminstone en sida som kan användas som bakgrund för modellen.

3 Limma bakgrundsbilden, om de väljs, till botten av lådan. Om ingen bild valdes använder pennor och / eller kritor att dra en lämplig bakgrund på papperet.

4 Skär korta längder av fiskelinan med saxen. Skär en sträng för varje objekt väljs. Vända lådan på dess sida, med bakgrundsbilden uppåt.

5 Titta på objekt utskärningar och se hur en hänför sig till en annan. Ordna utskärningar i ordning och sedan dra på dem med pennan små pilar som pekar på objekt som relaterar till varandra eller rita pilar på pappret, sedan klippa ut dem och limma dem till objekten.

6 Skriv en kort förklaring av projektet på indexkort. Limma kortet till toppen av lådan, där den kan ses av dem som tittar modellen.