Hur man beräknar mitten av cykeln

Hur man beräknar mitten av cykeln


Beräkning av mitten av cykeln för en kvinna görs vanligtvis för att bestämma fertilitet och ägglossning. Dr Roger W. Harms från Mayo Clinic anges att ägglossningen inträffar omkring dag 14 av menstruationscykeln. Detta är den mitten av cykeln poäng för en kvinna med "normal" menstruation, eller en 28-dagarscykel. Däremot kan du ha en längre eller kortare menstruationscykeln, vilket innebär att din mitten -ycle eller ägglossning kan vara placerat tidigare eller senare än dag 14.

Instruktioner

1 Spåra dina menstruationer för tre månader för att exakt bestämma längden på din cykel. De flesta kvinnor har en 28-dagars cykel, men vissa kvinnor fluktuerar på månadsbasis och kan ha kortare eller längre cykler.

2 Markera den första dagen av din menstruation på kalendern genom att ringa eller placera ett "X" på dagen. Detta är början på din cykel.

3 Markera början av din nästa menstruation under nästa månad. Räkna antalet dagar mellan. Som är längden av en menstruationscykel.

4 Upprepa steg 2 och 3 under en tremånadersperiod för att få en genomsnittlig cykellängd. Lägg summan av dina tre cykellängder tillsammans och dividera antalet med tre för att få din genomsnittliga cykellängd. Till exempel, om din månatliga cykellängder är 28, 30 och 29, är din genomsnittliga cykellängden 29 dagar.

5 Dela din cykellängd med två för att fastställa mitten av cykeln dag. Din mitten av cykeln dag för en 29-dagars cykel skulle vara dag 15 (14,5, avrundat uppåt till 15).