Hur man sparka en boll med ström

Hur man sparka en boll med ström


Sparka en fotboll, fotboll eller rugby boll med makt handlar inte om hur "hårt" du sparkar. I likhet med baseball, golf och tennis där kraftfull kontakt med bollen genereras av hastigheten på swing och vridmoment kroppen, sparkar makt produceras av hastighet och piska benet i rörelse och god kontakt med bollen (se referens 1, 2 och 3). Att försöka sparka bollen "hårda" kan orsaka dina muskler att spänd, vilket saktar rörelser. I fotboll kan kraftfull kontakt med bollen öka utbudet av dina pass och effektiviteten i din skott. Effekt kan förbättras genom praktik och anställning av vissa grundläggande tekniker.

Instruktioner

1 Ta en lång sista steg. Enligt tränare på fotboll U, en organisation med på Fox Soccer Channel, du vill ta en lång nog sista steg för att skapa en "framåt hopping belastning"; din sista steg bör innehålla en bit av en hop.

2 Plantera din stödben en och en halv till sidan av bollen foten till en fot och att låta benet och fotled att svänga på en 45-graders plan med marken. Detta gör att du kan slå bollen med rätt del av foten.

3 Rita benet tillbaka, böja på knät för att få hälen på sparkar foten så nära baken som möjligt. Ju längre tillbaka du ritar benet, desto mer energi och kraft du är "laddning."

4 Släpp benet från hämtning läge, vilket gör att ditt knä för att komma igenom först. Enligt tränare på fotboll U, du vill "hålla v" (skapas mellan din nedre och övre benen när de böjs bakom dig) så länge som möjligt för att öka piska åtgärder genom din kontakt med bollen. Hastigheten på benet rörelse från hämtning till framdrivning är en avgörande faktor för den kraft du kommer att generera i din kick (se referens 1).

5 Kontakta mitten av bollen med toppen av din fot. De flesta fotbollsmyndigheterna råda dig att sparka bollen med dina skosnören för makt, men fotboll U rekommenderar att du siktar på att slå det med knoge stortån som "den första metatarsal" är den största ben i foten, och därmed genererar mest kraft och energi vid träffen. Peka tårna och låsa din vinkel för att åstadkomma en plan, hård yta att kontakta bollen. Bringa centrum av bollen orsakar mest tryck för att bygga i den, vilket kommer att orsaka frisättningen av mer energi och göra bollen färdas snabbare.

6 Fortsätt drivkraft genom skottet. Föreställ dig det finns en glasruta som står precis framför bollen. Du vill hela kroppen för att bryta igenom det efter att du skjuta, inte bara benet eller foten. Din fart bör leda till att du landa framåt på skytte fot, inte på plantering fot.