Hemlagad Sticky Fällor

Hemlagad Sticky Fällor


Klibbiga fällor är ett bra sätt att identifiera vilken typ av skadedjur attackerar hus eller trädgårdsväxter. De är oftast inte tillräckligt för att kontrollera ett angrepp, men de kan också vara en del av en framgångsrik mångfasetterat synsätt och kan även ge tillräcklig kontroll för att hålla en växt frisk om angrepp är bara små.

Färg

Färg är det viktigaste lock i de flesta klisterfällor. Gult är färgen som de flesta trädgård, gräsmatta och krukväxt skadedjur finner attraktiva. Bladlöss kommer att söka ut gult. Flygare, blad gruvarbetare, äpple maggot flugor och bladloppor är också lockas till den gula färgen. Källan till den gula färgen är inte viktigt. Det kan vara papper, kartong, färg eller plast så länge det är en ljus gul. Tänk på färg som bete och göra det så ljust och märkbara som möjligt.

basmaterial

Eftersom mycket små insekter fångas av klibbiga fällor, inte basmaterialet inte måste vara mycket stark. Det har dock måste kunna tåla de förhållanden under vilka den är placerad. Inomhus eller i skyddad trädgård områden papper eller kartong kan vara lämpliga för engångsbruk fällor. De flesta utomhusområden och återanvändbara fällor behöver kraftigare material såsom trä, masonit, plast eller glas. Bitar av slick plast och glas är lätta att rengöra och återanvända, men kan inte hängas eller satsad som trä och masonit.

klibbig substans

För enkel rengöring, kommer en tunn beläggning av motorolja på basytan skapa en yta som inte nödvändigtvis är klibbig vid beröring men är klibbig att skadedjur i den meningen att den håller dem på plats på fällan. Lika delar vaselin och flytande tvättmedel gör också en effektiv beläggning som är lätt att tvätta bort. För ett klistermärke beläggning, använda ett kommersiellt insektsfälla beläggning finns i burkar från trädgårdsarbete byggvaruhus, eller blanda ihop lika delar vatten och majssirap och föra den till en koka och sedan borsta den på fällan.

Konstruktion

Byggandet av en klibbig fälla är enkel. För papper eller tjockt papper fällor, helt enkelt kapas till önskad storlek, rock med en klibbig substans och ställ in pappers nära angripna anläggningen. Punch ett hål genom toppen och knyt på ett snöre för att skapa ett hängande fälla. Trä- eller masonitfällor kan byggas med hjälp av 1/4 till 1/2 tum bred och två till tre fot långa bitar målade ljust gul. Kör trä eller masonit i marken nära angripna anläggningen och päls med en klibbig substans. Glas eller plast bör helt enkelt vara belagd med en klibbig substans och läggs platt närheten av kraftverket.