Hur man gör fönster i trä gardinkappor

Hur man gör fönster i trä gardinkappor


Fönsterkappor tjäna två syften. Först är de dekorativa element som lägger stil till ditt utrymme. De tjänar också en användbar funktion, döljer de mekaniska delarna av ditt fönster behandling. Att trä fönsterkappor är ett enkelt projekt som kräver endast standardverktyg och kan göras relativt snabbt. Det är bäst att bygga en specifik kappa för varje fönster för att ta hänsyn till skillnader i fönsterbredden.

Instruktioner

1 Mät bredden på fönstret från utsidan till utsidan av sidorutan trim med hjälp av måttband. Din Valance måste vara 7 inches bredare än fönstret trim.

2 Skär stycken för din kappa från en bit av en-av-10 tum tall timmer. Skära ett ansiktsstycke 7 inches längre än bredden på utsidan av trim. Klipp två returer, ving bitar som kommer att hålla ansiktet ut från väggen, till 6 inches. Använd en ruta för att markera bitar och skär med en cirkelsåg.

3 Lägg de två 6-tums retur stycken platt på en stabil arbetsyta. Markera varje stycke med en 2-tums linje 1 tum inuti varje sex-tums sida på en 10-tums kanten av varje stycke. Placera en 2-tums L fästet längs insidan av varje linje med ett hörn av L jäms med 10-tums kanten av avkastningen och L sträcker sig upp från avkastningen. Markera varje skruvhål med en penna och borra pilothål ½ tums djup på varje märke med en 1/8-tums bit. Fäst L fästena med ¾-tums skruvar.

4 Applicera en sträng trälim till 10-tums kanten av varje 6-tums retur bit motsatt L parentes. Spika de återgår till ändarna av ansiktsdelen, i jämnhöjd med ändarna, som bildar en U. Använd en hammare och avsluta naglar för att göra lederna. Torka bort överflödigt lim med en fuktig trasa.

5 Gör en penna märke på väggen på vardera sidan av fönstret 1 tum under höjden av toppen av skärmkanten. Ställ skärmkanten med de två översta L parentes direkt mot botten av dessa två linjer. Markera skruvhålen i L parentes på väggen.

6 Borra 1/8-tums pilothål 2 inches djupt på vart och ett av varumärkena i ramelementet bakom gips eller gips. Sätt Valance tillbaka på plats och kör en 2-tums gipsskruv genom varje hål i alla fyra L konsoler för att fästa Valance på väggen.