Hur man syr Taft

Hur man syr Taft


Taft är en typ av vanligt vävt tyg som har en ovanlig struktur, som skapats med mer varp än med fyllningstrådar. Taft har ofta en lätt glänsande kvalitet till ytan och tar veck och veck, vilket gör det attraktivt att arbeta med. Designers ofta använda den för klänningar, särskilt aftonklänningar. Eftersom taft är dyrt och Ravels lätt kan arbeta med det verka skrämmande. Med lite förberedelser och praxis, kan du arbeta med detta tyg lättare.

Instruktioner

1 Tvätta taft hand i kallt vatten med tvål.

2 Vrid ut så mycket vatten som möjligt genom att rulla den taft i en handduk. Därefter lufttorka.

3 Järn med hjälp av silke inställningen på järn. Du kanske vill spraya tyget lätt med vatten som du järn.

4 Placera gränssnitt på fel sida av tyget, eller den sida som inte kommer att visa. Den sida som känns mer texturerad är den sida som bör vara mot tyget.

5 Stryk gränssnitt till tyget med hjälp av silke inställningen på järn. Du kan behöva skruva upp värmen lite, men uppmärksamma och vara säker på att du inte smälter tyget. Vänd på tyget och stryk den andra sidan en mer tid att vara säker på att gränssnittet är ordentligt fäst vid taft. Detta steg kommer att förhindra taft från nötning medan du syr.

6 Place och stift mönstret på tyget, klipp av taft i bitar med hjälp av vass sax. Använd skarpa stiften när sätter ihop bitarna. Taft är hala, så du kanske vill använda fler stift än du skulle använda för andra tyg eller tråckla ihop kanterna.

7 Sätt en vass nål i din maskin, trä den, och sy taft.