Vitlök spray för fruktträd

Vitlök spray för fruktträd


När fruktträd angrips av skadedjur, inklusive fåglar, gnagare, insekter och rådjur, eller av svamp och mögel, kan vitlök sprut vara ett effektivt sätt att avskräcka skadedjur. Vitlök sprutmedel är ett naturligt alternativ till traditionella kemiskt baserade insektsmedel och bekämpningsmedel.

Fördelar med vitlök

Enligt University of Maryland Medical Center, har vitlök använts som ett livsmedel och medicin går tillbaka till ca 3000 till 2500BC. Vitlök innehåller antioxidanter som hjälper till att stödja immunsystemet. Dessutom kan vitlök ha antivirala, antibakteriella, antiparasitiska och anti-svamp egenskaper beror delvis på närvaron av alliin, en luktfri svavelinnehållande förening. Svavel används i kommersiella beredningar av fruktträds insekticider, pesticider och fungicider.

Vitlök Spray Användningar

Vitlök sprut anses vara en mångsidig spray, som den behandlar eller hjälper till att kontrollera många problematiska frågor för fruktträd. Enligt Michigan State trädgårdsnäring Extension, gemensam fruktträd skadeinsekter inkluderar fluglarver, fläckat växt buggar, malar, bladvalsar och provtagare. Dessutom kan fruktträd påverkas av svampsjukdomar skorv, frukt röta, bladfläcksjuka och ceder äpple rost. Vilda djur såsom kaniner och rådjur skadar ofta fruktträd. Vitlök sprut bidrar till att avskräcka djur med sin doft. Antisvamp och antivirala egenskaper vitlök sprut hjälp kontroll svamp, och alliin komponenten av vitlök sprut fungerar som ett insektsmedel.

Vitlök Spray Recept

Följande recept för en insektsdödande vitlök spray från North Dakota State University Extension Service sägs fungera bäst om direkt appliceras på mål insekter. Finhacka ca 12 vitlöksklyftor. Blötlägg den hackade kryddnejlika natten i en pint av mineralolja. Sila och använda olja som en spray. Den kan spädas med vatten och en droppe eller två av flytande tvål kan tillsättas för att göra en mer effektiv insekticid. Ivory flytande tvål och Murphy Oil tvål är två rekommenderade tvålar.

sprutning Schema

University of Illinois säger nyckeln till en effektiv sprutning program för fruktträd är att vara konsekvent och ihärdig. Vilande oljeprayer appliceras under vilande skede av fruktträd. Därefter regelbundna spray med ett universal sprej, såsom vitlök spray, börjar när den gröna är ungefär en halv tum från bladknoppar, sedan igen vid den tidpunkt då frukt knoppar visar färg. Detta bör följas av regelbunden besprutning var 10 dagar. Slutar spruta omkring två veckor före skörd.

Vitlök och nyttiga insekter

Det finns farhågor om vitlök sprut effekter på nyttiga insekter. I en förstudie av Texas jordbruk Extension Service, gjorde vitlök sprayer verkar inte avskräcka eller skada nyttiga insekter, såsom nyckelpigor och bin. Men det verkar hjälpa till att kontrollera destruktiva stank buggar, greenbugs och nematoder.