Hur man bygger en trä grind dörr

Hur man bygger en trä grind dörr


Träportar är ett attraktivt sätt att avsluta ett staket eller utomhus vägg. Bygga din egen grind kan möjliggöra överkomligt anpassning men det kräver lite planering. Kontrollera din lokala byggnormer innan konstruktion. Det kan finnas begränsningar för storleken, stil och plats för varvet strukturer i ditt område. Vissa områden kan också kräva tillstånd. Dessutom, medan två 10 med 10 cm (4 x 4 tum) tryckimpregnerade stolpar kommer att stödja de flesta grindar, om din port kommer att vara större eller tyngre än vanligt, använder större inlägg.

Instruktioner

Ställa in inlägg

1 Bestäm platsen, höjden och bredden på porten du vill bygga. Registrera denna information med en penna och papper. Din gate inlägg måste vara minst 1/3 längre än porten höjd.

2 utrymme 10 cm x 10 cm (4 x 4 tum) inlägg 2,5 cm (1 tum) längre ifrån varandra än bredden på din grind. Markera platser för mitten av inläggen på marken med sprayfärg.

3 Gräv ett hål för det första inlägget med hjälp av en post hål digger. Hålet ska vara minst 30 cm (12 tum) bred och djup nog att vara under frost nivå, eller 1/3 av stolpen längd, beroende på byggnormer. Upprepa för det andra hålet.

4 Lägg 10 till 15 cm (4 till 6 tum) av grus till botten av hålen. Ställ in inläggen i sina hål. Staga de inlägg med skrot trä eller annat material. Kontrollera att de är i nivå med ett vattenpass.

5 Blanda betong enligt tillverkarens anvisningar. Fyll hålen med betong. Kontrollera igen tjänsterna för nivå. Låt betonghärdningen enligt tillverkarens anvisningar.

positionering

1 Mät bredden av utrymmet mellan support inlägg med ett måttband för att säkerställa att den är 2,5 cm (1 tum) bredare än den planerade grind. Mäta höjden på stolparna från marknivå. De bör vara 5 cm (2 tum) högre än planerade grind. Spela in dina mått. Justera gate dimensioner, om det behövs. De justerade måtten kommer att vara de som används vid mätning och skär virket.

2 Mark och mäta två av de fem med 10 cm (2 x 4 tum) skivor till bredden på din grind. Skär dem till rätt längd med en cirkelsåg.

3 Lägg till åtminstone 6 mm (1/4 tum) till bredden på staket styrelsen att tillåta luckor för expansion. Dela upp bredden på din grind med detta nummer för att avgöra hur många staket brädor du behöver. Om det inte är ett heltal, måste du justera layouten. Det enklaste sättet är att bredda avståndet mellan skivorna tills de passar exakt.

4 Skär staket styrelser att höjden på din grind. Se till att skära från botten om dina skivor har en dekorativ kant.

5 Linje upp stängslet skivor på en plan yta. Kontrollera att ändarna är raka genom nivån som en rak kant.

6 Placera en 5 av 10 cm (2 x 4 tum) ombord på staket styrelser, med sin 10-cm (4 tum) sida röra vid dem. Mät att det är 30 cm (12 tum) från toppen av stängsel brädor. Rita en linje på staketet kortet längs kanterna av de 5 med 10 cm (2 x 4 tum) ombord.

7 Placera den andra 5 av 10 cm (2 x 4 tum) ombord på staketet styrelser, med 10 cm (4 tum) nedåt, 30 cm (12 tum) från nederkanten. Disposition detta forum också.

8 Mät avståndet från den högra sidan av toppbrädan nedre kant till den vänstra sidan av bottenplattan överkant. Registrera denna mätning.

9 Mark och mått another5 med 10 cm (2 x 4 tum) ombord på den inspelade mätningen. Kapas till önskad längd. Detta blir ditt mellanstag. (Obs! För många portar, kan du använda 2,5 från 10 cm (en av fyra tum) skivor, en 5 av 10 cm (2 av 4 tum) styrelse inramade och stagade grind kan vara tung.)

10 Skär ena änden av tvärstaget på en 45-graders vinkel med en geringslåda och handsåg. Vrid stag och skär samma vinkel på den motsatta änden.

11 Placera tvärstag mellan de övre och nedre skivor. Det bör utgöra en "Z" -form.

12 Borra hål i tvärstaget till de övre och undre skivor med borr och en skruvmejsel bit. Kör 75 mm (3 tum) spikar i pilothålen för att fästa hängslen.

Montering

1 Lägg bifogade hängslen på en plan, jämn yta.

2 Placera staket brädor längs de övre och undre hängslen, med hjälp av konturerna från tidigare som guider. Kontrollera att det finns åtminstone en 6 mm (1/4-inch) gap mellan var och en. Du kan skapa en distans från skrot trä för att göra luckorna även. Kontrollera att ändarna uppradade rakt med vattenpass.

3 Borra hål i staketet ombord på de övre och undre hängslen. Borra två hål på varje stag.

4 Driv skruvarna i pilothål i staketet brädor att fästa dem till hängslen.

Avslutning

1 Lyft grinden på plats mellan stödstolpar, med hängslen mot gården, med hjälp av en partner. Det bör finnas en 13 mm (1/2-tums) clearance på varje sida. Placera trä klipp under grinden för att säkerställa korrekt markfrigång.

2 Stå på insidan av porten. Plats tunga grind gångjärn mot stödstolpen på höger och på de horisontella hängslen. Beskriva sina positioner och hål. Ta bort grinden. Detta gör att din port att svänga in.

3 Borra hål i hålet markeringarna i porten och stolpen.

4 Placera det övre gångjärnet tillbaka mot stolpen. Matcha gångjärns s hål till styrhålen. Kör 75 mm (3 tum) skruvar i hålen för att fästa gångjärn. Upprepa detta för det nedre gångjärnet.

5 Lyft porten tillbaka på plats med en partner hjälp. Rada upp gångjärnen med pilothål i porten. Kör 25 mm (1 tum) skruvar i hålen för att hänga porten.

6 Placera spärren mot vänster sida stolpen och grind. Spärren bör vara mot toppen av en kort grind eller halvvägs upp en högre grind.

7 Fäst spärren enligt tillverkarens anvisningar. Olika spärr stilar kommer att ha olika krav.