Hur man skär en aluminiumplåt

Hur man skär en aluminiumplåt


Aluminium folie är ett vanligt byggmaterial som är bra för många projekt. Några vanliga användningsområden för aluminiumplåt inkluderar blinkande, ytterväggar, tak och kanalsystem, att inte tala om de många mindre hantverksprojekt. Skäraluminiumplåt är en ganska enkel process som kan behärskas av en behörig gör-det-självare.

Instruktioner

1 Mät upp storleken och formen stycke aluminium behövs med en standard måttband. Markera arket med en filt lutad markör. Innan du flyttar till styckningen sätta på skyddshandskar och skyddsglasögon. En liten metall vass kan göra allvarlig skada.

2. Bestäm vilken av de tre färgkodade stilar metallsax kommer att krävas för jobbet. Kurvor till vänster kräver de gröna handtag snips; högerkurvor behöver röda handtag snips; för raka snitt använder de gula handtag klipp. Många jobb kommer att kräva mer än ett klipp.

3 Håll bladet i ena handen och sekatören i din dominanta hand på samma sätt som en bit papper och sax. Sätt i aluminiumfolie mellan de öppna bladen gör en rät vinkel mellan blad och blad.

4 Undvik att använda den totala längden av den Snip lameller. Hellre använda en lång även stroke ca tre fjärdedelar av längden av bladet. Den skurna kanten av arket kommer vara vassa så hantera med handskar tills korrekt installerad.