Felsökning en Mazda B2000

Felsökning en Mazda B2000


Mazda B2000 är en tvådörrars lastbil introducerades 1978 och upphörde 1985. Bilen har en två-liters, inline fyra motor; som alstrar en mager 59 hästkrafter. År 1982 var en diesel version av B2000 införts. Det bästa felsökning börjar med förebyggande åtgärder. Att hålla lastbilen underhållas regelbundet kommer inte bara att bidra till att förhindra problem, men också kan upptäcka små problem innan de förvandlas till stora sådana.

Instruktioner

1 Byt olja och tillsätt färsk bensin i tanken som en del av förhands felsökning underhåll. Kontrollera batteriet. Leta efter korrosion på terminalerna; ren, om så erfordras. Kontrollera anslutningarna på batteriet se till att de är täta och inte har blivit löst.

2 Kontrollera tändstift. Ett felaktigt tändstift kan leda till att fordonet inte startar. En tändstifts testare kan köpas för mindre än £ 6 som 2011. Kontrollera starter. Om trucken inte startar när nyckeln vrids, sätta örat till starter och lyssna efter ett klickljud. Klicket anger start fungerar och inte orsakar problemet.

3 Kontrollera luft- och oljefilter. Båda dessa filter kan bli tilltäppt med tiden. Detta kommer råna motor prestanda. I de mest extrema fallen kan det vara kopplat till motorn inte starta alls. Rengör båda filtren. Om filtren bryts då de måste bytas ut.

4 Kontrollera bränslepumpen. Bränslepumpen levererar en konstant ström av bränsle till motorn, när den behöver det. Om pumpen är trasig det inte kommer att göra detta och bilen kommer inte ens börja. Om det inte fungerar, då bränsletillförseln inte vara konsekvent. Detta kan leda till att bilens acceleration är sporadisk.