Hur slopa restriktionerna för en Honda SFX50

Hur slopa restriktionerna för en Honda SFX50


En liten bricka placerad runt främre remskivan stav din Honda SFX50 scooter s variator systemet är allt som begränsar dess prestanda och toppfart. Ta bort denna lilla bricka är en enkel procedur, som kräver minimala mekaniska mannaskap och få verktyg. När brickan är ute, kan din SFX50 s variator systemet arbeta med maximal kapacitet och din skoter kan färdas snabbare.

Instruktioner

1 Lossa regeltappen på Hondas kickstart med en hylsnyckel. När regeltappen lossas tillräckligt, dra ut en aning och ta bort kickstart från utsidan av scooterns variator fall.

2 Skruva loss de tre skruvarna som håller plastintaget fallet på sidan av din scooter. Även pjäsen är inte en del av systemet du arbetar med, ta bort det kommer att ge dig bättre tillgång till topp bultarna på variator fall lock.

3 Gå till insidan av variatorn fallet genom att ta bort de sex skruvarna som håller fallet lock på. Tre av bultarna är placerade på toppen av fallet, är de andra tre finns på undersidan.

4 Ta bort skruven som håller den främre remskivan på plats med hjälp av en luftdriven mutterdragare. Försöker ta bort denna bult med en vanlig hylsnyckel kommer bara att lyckas vända hjulet utan att lossa bulten alls. En mutterdragare arbetar med tillräcklig kraft för att lossa och vrida skruven utan att vrida ratten.

5 Ta den lilla brickan bort från främre remskivan stången. Du kan behöva använda ett par nål-tång för att nå bulten om fingrarna är för stora.

6 Sätt den främre remskivan tillbaka på plats. Starta centrumbulten för hand och avsluta det med mutterdragare.

7 Sätt variator fall locket. Smörj kanterna på locket med lite motorolja och se till att varje bult dras åt en fjärdedel till en halv av en sväng förbi sin stoppunkt. Motoroljan och åtdragning av bultarna kommer att bidra till att förhindra att vatten tränger in bältessystemet.

8 Sätt tillbaka insugs fallet och kickstart.