Snabbt växande högt gräs

Snabbt växande högt gräs


Många höga, prydnadsgräs är snabbväxande och erbjuder färgstarka, optioner lite underhåll för en gräsmatta eller trädgård. Plantering och växande högt gräs är relativt lätt. De flesta gräs utvecklas bäst i full sol och kommer att nå höjder på ungefär fyra fot till 15 fot eller mer. Skär gräs tillbaka när de blir för hög för din trädgård eller efter att de har seedade. Stora gräs lägga rörelse, struktur, integritet och färg.

Jätte Bourgogne Fountain Grass

Snabbt växande högt gräs


Jätten vinröda fontän gräs (fjäderborstgräs) växer fem till sex fot hög och sprider omkring tre fot i bredd. Detta gräs erbjuder en färgglad punch till en trädgård. Bladen och plymer är en djup bourgogne. Gräset flyttas också med vinden, vilket ger ett annat element i trädgården. Detta gräs kan skäras låg en gång per år i höst. Det solar sig i full sol, men kommer att tolerera en del skugga. Det är tolerant mot torka, vind och värme.

hjortar Grass

Snabbt växande högt gräs


Rådjur gräs (muhlenbergia rigens) växer snabbt och kommer att nå ca 4 fot hög och 2 fot bred. Den framväxande gräset är grönt, men hela sommaren visar det sig att en vete färg och in på hösten det groddar lätta druvfärgad plymer. På hösten efter att den har seedade, klippa det tillbaka till ungefär en fot hög. Det är tolerant mot torka, vind och värme.

Pampas gräs

Snabbt växande högt gräs


Detta snabbväxande gräs (Cortaderia selloana) kan nå upp till 20 fot lång och upp till 13 fot bred. I en säsong kan det växa 8 fot. Det är inbyggt i Argentina och utvecklas bäst i bördig jord i milda klimat. De vita plymer på denna anläggning är mycket distinkt och nå en till tre fot i höjd. Vissa plantskolor inte längre sälja denna anläggning eftersom vinden kan bära sina frön som gror överallt. Efter blommorna har seedade i höst, kan pampas gräs klippas tillbaka till ungefär en fot hög. Det blomstrar i full sol och är tolerant mot torka, vind och värme.

Blå Oat Grass

Snabbt växande högt gräs


Den blå havre gräs (helictotrichon sempervirens) är infödd till Medelhavsområdet. Det kräver väldränerad jord, men kommer att frodas med full sol och måttlig vatten. Det kommer att växa snabbt till mer än 3 fot och sport blågrå blad och blekgula blommor. Den växer året runt i milda klimat, men blir vete-färgad med hårda fryser. Det är tolerant mot vind och värme.