Hur får man ett lån på 17

Hur får man ett lån på 17


Vid 17 års ålder, många människor ser på en person som nästan en vuxen. Men när en 17-årig behöver ett lån, oavsett om det är en kontant lån, auto lån eller någon annan typ av lån, de kan snabbt stöter på problem på grund av sin ålder. I de flesta fall måste du vara 18 år gammal för att ingå ett juridiskt bindande avtal, vilket är vad ett lån är. Men det finns några sätt för någon att få ett lån, även om de är bara 17.

Instruktioner

1 Använd en co-signer att öka er chans för godkännande. Ett samarbete signerat är en person som undertecknar för lånet och är ansvarig för betalningar om du standard på dem. För en bil lån, kan det hjälpa att ha en stor handpenning. För ett banklån, kommer bra kredit vara en nödvändighet på båda delarna.

2 Låna från familjemedlemmar som kan vara villiga att hjälpa till. Denna metod kan vara svårt, eftersom många människor är försiktiga med att låna ut familjemedlemmar pengar, speciellt en 17 år gammal. Men om någon du känner kan hjälpa till med ett lån, göra det mer officiellt genom att skriva upp ett juridiskt bindande kontrakt, med uppgifter om när och hur betalningar kommer att göras på lånet. Ha det notarie kan hjälpa försegla affären.

3 Prata med din chef om att få ett lån. Detta kan fungera för dem som har använts på ett tag, särskilt om det är en relativt lätt att betala tillbaka. Se om att göra arrangemang för att betala tillbaka lånet genom din framtida lönecheckar, bit för bit. Om din arbetsgivare vet att hon kan ta det från din framtida lön, kan hon vara mer benägna att låta dig ett lån.

4 Applicera med en avlöningsdag långivare. Detta kan dock vara svårt att göra, eftersom de flesta företag bara låna ut till låntagare som är 18 år gammal. Om du har en långivare i ditt område, prata med chefen för att se om du fortfarande kan få ett lån. Du kan också be familj eller vänner om de kommer att ansöka om en avlöningsdag lån själva, ger dig pengar, och gör att du kan betala tillbaka lånet direkt till dem. Kom ihåg att en avlöningsdag lån är ett kortfristigt lån som bär mycket höga räntor. Var noga med att veta vad du får in innan du ansöker om ett.