Vilka är de baslivsmedel i Kanada?

Vilka är de baslivsmedel i Kanada?


Som en utvecklad nation i en nordlig klimat, Kanadas mat häftklamrar är kött, mejeriprodukter och spannmål, i likhet med resten av Nordamerika. Kulturellt, har Kanada ingen enda huvudstapelvara, men en mängd olika livsmedel tjäna som grund för de dieter för landets olika regioner och grupper. Agrikulturellt, producerar Kanada flera livsmedel häftklamrar viktiga för landets ekonomi.

Vete

De flesta kanadensare har en vete-baserad kost som innehåller bröd och pasta. Kanada är en stor producent av världens vete, både durumvete och icke-durumvete. Durumvete säljs främst till pastaindustrin, och icke-durumvete används för fräsning och foder. Majoriteten av kanadensiska vete odlas på västra slätterna i Saskatchewan och Alberta.

Mejeri

Mejeriprodukter som mjölk, ost och smör är häftklamrar av den kanadensiska kost. Kanada producerar det mesta av sin egen mejeri, och är en stor exportör av cheddarost och glass, liksom en importör av ost. Majoriteten av kanadensiska mejeri produceras i Ontario och Quebec.

Potatisar

Konsumtionen av potatis har minskat i Kanada under de senaste åren, men det är fortfarande en stapelvara kost, med mest konsumerade som chips eller pommes frites. Åttio procent av exporterade kanadensiska potatisen säljs till USA. Potatis odlas i alla delar av Kanada, framförallt Prince Edward Island, Manitoba, New Brunswick och Alberta.

Nötkött

Nötkött är en av Kanadas största jordbruksprodukter och en grundläggande del av många kanadensarnas kostvanor. Kött är en vanlig stapelföda av utvecklade länder som Kanada och USA. Majoriteten av kanadensiska nötkött produceras i Alberta och Saskatchewan.

ägg

Populariteten av ägg i den kanadensiska kosten stiger och faller, men de förblir en dietary häftklammer i Kanada. Bearbetade ägg såsom flytande, fryst och pulveriserad är en allt större del av industrin, tillsammans med ägg i skalet. De flesta av ägg produceras i Ontario, Quebec och British Columbia.