Fönster Tints & vad som är lagligt

Fönster Tints & vad som är lagligt


Fönster toning hänför sig generellt till tillämpningen av en mörk film för att den inre ytan av en bit glas. Medan populär i hem- och kontorsbyggnader, har fönster toning utbredd användning i fordonstillämpningar. Även fönster toning har många fördelar, har stater infört restriktioner på hur mörkt av en film du kan använda på fönstren i en bil.

fördelar

Fönster toning snitt cirka 99 procent av ultraviolett ljus (UV), som med tiden kommer att blekna, försvaga och även knäcka plast som används i bilinredningar. Dessutom håller toning insidan av en bil sval och skär ner på bländning från strålkastarna. Slutligen, kraftigt förbättrar den sekretess och säkerhet, eftersom andra inte lätt kan se vem eller vad som finns i bilen.

typer

Det finns olika typer av fönster nyanser på marknaden. Den billigaste är enkla färgade fönsterfilmer. Med tiden, dessa färgämnen bryta ner, vilket resulterar i lila, bubbliga fönster. Högre kvalitet metalliska Solskydds filmer använder metaller såsom aluminium och titan. Dessa filmer kosta mer men är extremt stabila, och många premiumvarumärken erbjuder livstid garantier mot bubblande, delning och blekning. Fönster nyanser finns i olika nyanser av mörker - ju lägre siffra, desto mörkare nyans och mindre ljus som passerar. Till exempel är 35 procent nyans mörkare än 50 procent.

Ansökan

Fönster nyans kommer i stora skivor eller pre-cut för en viss bil. Man kan hitta rullar eller färdigskurna kit till salu på många stora fordons leverans butiker. Den ena sidan kommer att ha ett lim, vilket är den sida som placeras på bilens fönster. Det kan appliceras professionellt eller med den genomsnittliga bilist med bara en gummiskrapa, tvålvatten och ett rakblad. Även om det är extremt lätt att installera, kan det vara svårt för nybörjare att uppnå en smidig utseende med inga bubblor eller linjer.

Vård

Eftersom fönster färgton är en film på insidan av fönstret, måste man vara försiktig eftersom filmen kan repas. Dessutom är det viktigt att använda fönster färgton säkra rengöringsmedel. Ammoniak, som finns i standard fönsterputsare, kan skada Solskyddsfilm, så se till att använda en ättika baserad fönsterputs. Vinäger baserade rengöringsmedel säljs till stora fordons leverans butiker och de är oftast märkta som säkra för tonade rutor.

Laglighet

Varje stat gör det egna beslut om vad som är en juridisk nyans procent. En länk har lämnats till olika statliga lagar i referenssektionen. Generellt sett stater tillåter förare större spelrum i hur mörkt att tona bakåt. sidorna och bakåt fönster i en bil. Där de flesta stater mandat ljusare, eller ingen färgton, är på den främre vindrutan och de främre sidorutorna. Påföljder varierar från stat till stat och. Generellt fönster nyans kränkningar är mindre överträdelser, som kan behandlas som en utrustning fix-it biljett kräver avlägsnande av den felande nyans.