Hur Tina fryst mjölk

Hur Tina fryst mjölk


Även om du kanske inte gillar texturen av fryst mjölk efter det har tinat, kan du säkert tina alla typer av mjölk, enligt Kalifornien mejerirådet. Skumma eller låg fetthalt sorter av mjölk kommer att klara sig bättre när avfrostning på grund av separationen av fett som förekommer. Helmjölk innehåller mer fett, så graden av separation av dess komponenter är större.

Instruktioner

kylskåp Upptining

1 Ta bort fryst mjölk från frysen inom tre månader för bästa resultat.

2 Placera behållaren av mjölk i kylskåpet för att tina. Låt det tina i ungefär 24 timmar.

3 Skaka mjölken innan du häller att uppmuntra den ursprungliga strukturen. Det kommer troligen att ha en kornig konsistens efter upptining på grund av separation.

Kallt vatten Upptining

1 Fyll en diskho eller stor behållare med kallt vatten från kranen.

2 Sänk behållaren på fryst mjölk i behållaren på kallt vatten för att tina.

3 Ställ in en timer för 30 minuter. Tillåta mjölk att tina tills timern finish. Tryck på sidorna av behållaren för att se om den frysta mjölken bryta upp och upptining. Töm eller häll ut vattnet och ersätta det med färskt kallt vatten.

4 Återställ timer för ytterligare 30 minuter och kontrollera mjölken när timern avslutas. Om mjölken har ändrats till mestadels flytande form, skaka det, häll ut vad du behöver och placera resten i kylskåpet. Om inte, byt vatten och ställa in timern för 30 minuters intervall tills mjölken når en punkt där du kan hälla det. Skaka och förvara i kylskåp.