Hemlagad damm värmare

Hemlagad damm värmare


En bakgård damm är en avkopplande plats att gå efter en hård dags arbete. Guldfisk trängs nära, stänk av en sköldpadda, blommorna i och runt dammen alla är lugnande påminnelser om att det finns mer i livet än ett tangentbord i ett skåp. Men även i de varmaste klimat, anländer vintern och mer känslig fiskar och växter kan behöva varmare vatten för att överleva. En enkel damm värmaren är lätt att bygga med hjälp av skrot timmer, en svart trädgårdsslang och en rulle plastfolie.

Instruktioner

1 Med hjälp av en kompass, hitta söder och norr. Din sol damm värmaren mot söder, där solens strålar träffar den i minst sex till åtta timmar per dag.

2 Mät det tillgängliga utrymmet. Beroende på platsen, bör dammen värmare vara minst 16 kvadratfot, dvs 2x8 fot eller 4x4 fötter.

3 Mät den befintliga dammen pumpinloppet och ut slangar. Storleken på pumpslangen bestämmer storleken på trädgårdsslang eller slangen för användning i värmaren.

4 rensar eller köpa material. Gratis online radannonser är bra källor för gratis virke, plywood och andra material.

1 Skär plywood storlek. Borra ett hål i mitten av plywood, tillräckligt stor för slangen att gå igenom det. Lägga plywood platta. Skär 1x2s storlek, vilket gör en ram runt ytterkanten av plywood. Lämna en lucka tillräckligt bred för slangen i nedre hörnet av ramen. Skruva 1x2s till plywood, med hjälp av 1½-tums däck skruvar.

2 Måla hela enheten på båda sidor med åtminstone två skikt av platta svart exteriör husfärg. Om svarta krockar med din trädgård inredning, använd en mycket mörk färg som lila, midnattsblå eller mörk skogsgrön.

3 Vira den svarta slangen inuti ramen, med en ände genom hålet i mitten och sträcker sig åtminstone en fot under botten av ramen. Vind i en cirkel, ungefär som en flätad matta, tills ramen är full. Vik inte slang, linda den löst så att vattnet rinner fritt genom den. Resten av slangen sträcker sig utanför ramen, genom det utrymme du kvar i nedre hörnet.

4 Lägg plastfolien över ramen. Försiktigt sträcka ut den tätt över slangen och häfta det hela vägen runt ramen. Vik hörnen och trim för att passa. Stapel flera gånger för att säkra plasten.

1 Luta damm värmaren mot ett staket eller hus så att hela strukturen är på ungefär en 70-graders vinkel. Du kan också montera värmaren på en stadig staket.

2 Fäst slangen med hjälp av adaptrar vid behov, till poolpumpen. Dammen vattnet rinner genom pumpen först, sedan genom värmaren, återvänder varmt vatten till dammen.

3 Vrid pumpen på och leta efter läckor.