DIY Bass Amp Cab

DIY Bass Amp Cab


Gör din egen basförstärkare skåp kan tillåta dig att anpassa jämfört med de alternativ som finns tillgängliga genom de många bas skåp tillverkare där ute. Med lite träbearbetning kunskap och några vanliga verktyg, kan du göra din egen skåp att experimentera med olika typer av högtalare och olika, ovanliga konfigurationer också. Inte bara kan du anpassa högtalarna, kan du också spara pengar från dyrare anpassade baslådorna till musikaffärer i din stad eller på nätet.

Instruktioner

1 Skär trä för basförstärkare skåp. Den vanligaste konfigurationen är en fyra med 10 tums set-up. Skär de främre och bakre bitar till 24 inches med 24 inches och sidorna, topp och botten till 19 inches med 24 inches. Använd MDF eller medelhög densitet fiberboard eller plywood för ett billigare alternativ, eller lönn om du planerar att färgning skåpet i stället för att täcka det.

2 Rout framstycket för de fyra 10-tums högtalare. Använd en mall eller en kompass för cirklar, centrering varje cirkel så att de är på samma avstånd från sidorna. Borra ett hål i varje cirkel för att rymma pusslet och försiktigt skära ut varje cirkel, kasta ut överflödigt trä.

3 Rout platsen för högtalarjack genom att placera den mot trä och spåra det med en blyertspenna. Borra ett hål i spårning av högtalarjacket och använda pusslet att skära ut öppningen.

4 Skapa huvudområdet högtalarlådan genom limning toppen, botten och sidor längs kanten av bakstycket för att bilda den huvudsakliga delen av högtalarskåpet. Efter det att limmet har torkat, för att spik längs kanten säkra de enskilda delarna.

5 Lim och spika framstycket av skåpet på huvudlådan du just avslutat, och se till att kanterna är uppradade i jämnhöjd med varandra. Leta efter luckor runt hela avslutade rutan för att förhindra att ljud från att fly.

6 Wire varje enskild högtalare och skruva fast på framsidan av skåpet i dirigeras hålen. Skjut trådarna i första och använda den medföljande träskruvar för att fästa varje högtalare i dess ställe.

7 Wire högtalarna till högtalarjack och skruva fast hörlursuttag på plats på baksidan av skåpet. Anslut en förstärkare i högtalarlådan och kontrollera om högtalarna producerar ljud.

8 Täck basförstärkare skåp med Tolex, som är en vinylbeläggning som används på skåp förstärkare, eller färga trä med en allmän trä fläck.