Om Betongblock Walls

Om Betongblock Walls


Betongblock väggar finns överallt, och de används för allt från att bygga bostäder och byggnader till omgivningen eller avgränsar landskapsarkitektur. Normalt produceras med ihåliga centra för att förbättra isoleringen och minska vikten, de erbjuder många fördelar jämfört med andra material som används i konstruktionen. De anses ibland fula och tråkig jämfört med andra konstruktioner, och därför ofta täckta eller målade för att maskera sitt utseende samtidigt som man behåller fördelarna med denna typ av vägg.

Historia

Betong murverk går tillbaka till en av de mest fantastiska perioder i historien. Några av de tidigaste strukturerna byggda med tegel och betongväggar finns kvar i dag, inklusive de stora egyptiska pyramiderna, grekiska tempel och romerska murar. Betongblock väggar byggdes först av nödvändighet. De höll fiender från lätt invaderande områden och de höll naturen i schack. Idag, betongblockväggar används fortfarande för sin hållbarhet och styrka, men de används också för dekorativa skäl.

Betydelse

Betongblock väggar, speciellt när förstärkt med dragbalkar och betongpelare, är en mycket vanlig och klokt val för bärande väggar i bostäder och andra byggnader. Många hem i USA bygger på ett betongfundament och anställa en betongblock vägg på omkretsen av strukturen. Stora byggnader, såsom de som används för kommersiella kontor eller lägenheter, typiskt använder stora mängder betongblock i deras konstruktion. Betongblock är åberopas oftare på grund av den senaste tidens naturkatastrofer som lätt förstörda bostäder byggda med trä eller annat material. Glaset ibland tillämpas på betong för att åstadkomma en hård yta som är vattentät, vilket är särskilt användbart i områden som är utsatta för fukt, till exempel omklädningsrum, storkök, biltvättar, duschkabiner, och kafeterior. National Betong Murverk Association i USA upprätthåller Betongblock väggkonstruktion och murade standarder.

fördelar

Betongblock väggar har många fördelar jämfört med andra typer av väggar. De är brandsäkra och tillverkade av icke-brännbart material, vilket gör dem idealiska för användning i explosionsfarliga områden. Betongväggar är också väderbeständig och tål kraftiga stormar, minusgrader, extrem värme, kraftiga vindar, och UV-nedbrytning. När det används i hemmen, betongblock väggar bjuda motstånd mot termiter, skydd mot mögel, svamp och röta, och ge bättre ljudisolering än trä eller andra traditionella byggmaterial. Dessutom betongblock väggar kräver väldigt lite underhåll och är miljövänliga.

Identifiering

En betongblock, som ibland kallas en cement block, bris blockera eller stiftelse block, är en rektangulär tegel används i konstruktionen av väggar. Betongblock är tillverkade av gjuten betong, Portland cement och aggregat, sand och grus för hög densitet block, slagg av flygaska eller bottenaska för lägre densitet block, eller lättbetong för lättvikts block. Betongblock, och väggarna som skapats med dem, finns i många storlekar. Typiskt en gemensam blockstorlek i USA är 8 inches i bredd med 8 inches i höjd med 16 inches i längd. Men de flesta block faktiskt storlek något mindre för att möjliggöra murbruksfogar. Färgen på betongblock och omålade betongblock väggar är typiskt askgrå till grått. Många betongblock har ett ihåligt centrum, ibland med en delningsstycke av betong som löper genom mitten av rektangeln.

Fungera

Betongblock väggar används för en mängd olika skäl och syften. De ger strukturellt stöd för bostäder och andra byggnader, och används för att rama in områden utomhus, linje trädgårdar och förhindra erosion när den används som stödmurar för jord. De är relativt lätta att bygga, och kräver mindre tid och utbildning för att bygga än väggar av tegel eller annat material. När förstärkt med stål, betong blockera väggar gör det möjligt byggare att bygga större byggnader utan att äventyra säkerheten. Men många människor tycker att uppkomsten av betongblock oattraktiv, och så ytan är typiskt målade eller belagda med stuckatur, ytterväggar eller tegel för dekorativa skäl.