Vad kan jag ge min hund för smärta?

Vad kan jag ge min hund för smärta?


När din hund har ont, kan det vara mycket svårt att bara titta på och göra ingenting. Det kan vara något du kan göra, dock. Om din hund har led- eller muskelsmärta, kan du svepa honom med en varmvattenflaska. En påse med is fungerar på lätt svullnad precis som det gör för dig. Tyvärr är det inte alltid möjligt att göra din hund låg stilla medan du sätter en vattenflaska eller is på den. Lyckligtvis finns det några behandlingar som är tillgängliga både genom recept och över disk till dig och din hund.

OTC

Om din hund är i smärta, måste du ta reda på varför. Några orsaker till smärta är uppenbara, liksom skador, men andra behöver en veterinär testet för att fastställa orsaken. Om du har en hund som drabbats av en skada, hade en nyligen genomgången operation som kastrering eller en hund vars smärta har en diagnostiserad orsak, kan du välja att behandla sin smärta hemma. Ett alternativ är over-the-counter läkemedel. Det finns bara en OTC-läkemedel bör du överväga att ge din hund för smärta, men. Aspirin har samma biverkningar hos hundar som det har i människor. Precis som hos människor, kan aspirin orsaka gastrointestinala besvär och magsår hos hundar, men risken är mycket låg. Det är en bra anti-inflammatoriska och minskar smärta och feber. Den rekommenderade dosen är mellan 5 och 10 mg per pund kroppsvikt en gång varje 12 timmar. Aspirin är ofta ges till hundar med artrit och ledvärk. Aspirin ska aldrig ges till valpar yngre än 12 veckor gamla eller hundar som väger mindre än 1,36. Om acetylsalicylsyra inte verkar hjälpa din hunds smärta, kontakta din veterinär innan du försöker något annat receptfritt läkemedel eller öka doseringen av acetylsalicylsyra. Även den minsta överdos av aspirin kan vara giftiga för din hund. Tylenol och andra receptfria läkemedel som är avsedda för människor bör aldrig ges till hundar. Även hundar tål acetylsalicylsyra väl, de saknar de enzymer som behövs för att behandla andra OTC smärtstillande medel.

NSAID

Om din hund inte har svarat bra på aspirin, ring din veterinär och be om ett recept för en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Vissa NSAID är nu godkända för användning hos hundar och de är mycket effektiva i att kontrollera smärta och svullnad i hundar. Karprofen, meloxikam och firocoxib är några exempel på receptbelagda NSAID godkänts för användning hos hundar. Precis som med alla droger, NSAID har också risken för biverkningar. Det vanligaste är kräkningar, aptitlöshet och diarré.

varningar

Aspirin kan vara giftiga vid högre än rekommenderade nivåer, så alltid veta den exakta vikten på din hund. Eftersom rekommenderade dosen av aspirin är mellan 5 och 10 mg per pund kroppsvikt, är det bäst att börja med 5. Om din hund tolererar 5 mg väl och behöver mer, upp doseringen med nästa behandling. Bebis aspirin är 80 mg och är lättare att arbeta med. Ett barn aspirin är en full dos för en 7.26kg. hund. De flesta vuxna aspirin är 325 mg. Detta gör det svårare att lika delar p-piller i doser för din hund. Aldrig upp din hunds dos av någon medicin, om inte din veterinär säger till. Och alltid hålla ett vakande öga på din hund efter start något nytt läkemedel. Om din hund kräks, blir slö eller har ett anfall ringa din veterinär omedelbart.