Läkemedel som används för ångest

Läkemedel som används för ångest


Läkemedel för psykiatriska sjukdomar är uppdelade i olika klasser: ångestdämpande medel (bensodiazepiner, eller lugnande medel), antidepressiva medel (SSRI, SNRI, MAO-hämmare och tricykliska antidepressiva), antipsykotika, psyko och stämningsstabiliserande. Personer med ångest är vanligtvis ges antidepressiva eller ångestdämpande medicin. Antidepressiva arbeta för att öka nivåerna av signalsubstanserna serotonin och noradrenalin i hjärnan. Även om de är effektiva och har minimala biverkningar, är en av deras downfalls det faktum att de kan ta upp till flera veckor att börja arbeta. Ångestdämpande mediciner, å andra sidan, är snabbverkande och kan ge lindring inom några minuter.

Fungera

Bensodiazepiner är den vanligaste klassen av ångestdämpande läkemedel som används för behandling av ångest; de bromsar hjärnaktivitet, vilket resulterar i lugnande av nerver och minskningen av besvärliga tankar.

Funktioner

Bensodiazepiner deal med signalsubstansen känd som gamma-aminosmörsyra (GABA) för att uppmuntra avslappning och bromsa det centrala nervsystemet ner

typer

Sådana läkemedel inkluderar Xanax (alprazolam), Ativan (lorazepam), Klonopin (klonazepam) och Valium (diazepam).

överväganden

Buspar är en annan ångestdämpande läkemedel som verkar för att minska ångestsymtom genom att stimulera serotoninreceptorer på cellerna i nerverna i syfte att stabilisera en persons humör.

effekter

Till skillnad från bensodiazepiner, inte Buspar inte har lugnande och sedativa biverkningar.

potential

I många fall är antidepressiva medel som Cymbalta, Lexapro, Celexa, Prozac och Paxil används i samband med bensodiazepiner för att uppnå maximal effekt.

expert Insight

Eftersom bensodiazepiner tenderar att vara beroendeframkallande och man kan bygga upp tolerans mot dem, många psykiatriker starta en patient på både ett antidepressivt medel och bensodiazepiner; när antidepressiva träder i kraft, är bensodiazepin reduceras långsamt eller till och med elimineras.