Hur man bestämmer hur mycket mat att göra när catering

Hur man bestämmer hur mycket mat att göra när catering


Catering ett parti är kul, och välja hur mycket att tjäna är lika viktigt som att välja vad man ska tjäna. Du bör överväga dina gäster, tiden på dagen och syftet med catering för att bestämma precis rätt mängd mat för att tjäna. Också överväga vilken typ av mat som serveras, såsom pläterade mat, buffet objekt eller plockmat. När en mängd olika livsmedel som erbjuds, bör du planera på att betjäna åtminstone en portion av varje. Slutligen, glöm inte att erbjuda alternativ för dem som följer restriktiva dieter.

Instruktioner

1 Bestäm antalet gäster du räknar med att tjäna, inklusive hur många vuxna och hur många barn. Beroende på vilken typ av händelse, kan du öka antalet portioner med 10 procent, eftersom vissa händelser, såsom bröllop, kan ha fler gäster än OSA kort visar.

2 Bekräfta vilken typ av händelse och planera din meny och stil service därefter. Om du tjänar en buffet måltid som har en begränsad tid, bör du planerar att lägga ut det mesta av din mat på en gång. Om du tjänar en pläterad middag, kommer du att betjäna all mat samtidigt. Om du planerar en aptitretare händelse utan en uppföljande middag, så ska du planerar att utsättning objekt flera gånger, som gäster kommer att ta flera delar av varje under hela evenemanget.

3 Beräkna din antalet portioner med hjälp av följande riktlinjer, som återspeglas på kocken menyer webbplats och Caterista webbplats. Servera 10 till 15 portioner av aptitretare per person om aptitretare är de enda objekt som serveras, och ingen middag följer upp. Servera tre till fem förrätter per person om middag serveras. När catering en måltid, tjäna en 142gr. entrée med två sidor för varje person. Om din händelse inträffar mellan måltiderna, som i början av eftermiddagen, kan du minska din starter portioner till 05:56 per person. Du bör också planera på att betjäna en till tre portioner av dryck och minst en portion av varje dessert möjligheten.