Hur man isolera ett loft tak

Hur man isolera ett loft tak


Isolerande ett loft tak minskar draftiness och öka energieffektiviteten. Med några grundläggande verktyg, nästan vem som helst kan isolera ett loft tak i ett par timmar. Flera alternativ i isolering finns, från den traditionella glasfiber vadden till fast skum. Den typ av isolering du väljer kan bero på om du planerar att lämna isoleringen exponeras, eller täck den med gips eller annat väggmaterial. De välkända rosa glasfiber kan användas för att isolera ett utrymme. Följ alltid dina lokala byggnormer och säkerhetspraxis.

Instruktioner

1 Mät storleken på det område som ska isoleras. Isolering kommer i rullar med vadd utformade för att passa mellan reglar och bjälklag. Hur mycket du behöver beror på storleken på din loft. Isoleringen är utformad för att häftas till reglar eller reglar, och sedan vägg eller tak materialet skall installeras över toppen av isoleringen. Om det inte finns några exponerade bjälklag, sluta. Har en professionell inspektera vinden, råda dig, och installera bjälklag om det behövs.

2 Gå till din lokala hem förbättring butik och köpa material och verktyg du kan behöva. Spara kvittot, eftersom de flesta butiker kommer att acceptera några oöppnade rullar av isolering för en återbetalning eller tillgodokvitto.

3 Don skyddsglasögon och en filtermask. Öppna och rulla bara ett paket av isolering på en gång. Låt den vila och expandera i några minuter medan du lägger ut de verktyg du behöver. Låt andra rullarna att vila och expandera medan du arbetar med den föregående rullen. Sprid dammarket i det område där du ska börja, och ställa upp på stegen eller byggnadsställningar på toppen av det, så att du kan nå den högsta punkten på taket. De flesta människor tycker att det är bäst att börja i ett hörn och gå runt i rummet till höger.

4 Montera första remsa av isolering. Ångspärren (i detta fall skyddspapperet) måste alltid vara mot vardagsrummet, så att du ska installera den med "kliande" rosa sidan bort från vardagsrummet, mot himlen. Häftklammer genom kanterna av ångspärren in i trä av reglarna. Placera häftklamrar 6 inches isär. Starta genom att häfta den änden av remsan vid toppen, eller den högsta punkten på taket. Om taket är platt, bara häftklammer från en vägg, över taket till den andra väggen. Stapel ner längden av isoleringsremsan, som arbetar på var sin sida om isoleringsremsan som du fortsätter.

5 Klipp bort överflödigt vadd med skalpell. Vissa människor tycker att det är lättare för dem om de skär skyddspapperet med skalpell, sedan använda en tråkig såg eller en sax för att skära igenom rosa vadd. Försök att klippa det jämnt, vilken metod du väljer. Vissa föredrar att mäta och kapa isoleringen på golvet, sedan börja häftning av upp den skurna längden av isolering. Andra föredrar att inte skära tills isoleringsremsan är på plats, för att undvika att skära det för kort. Du kanske vill prova båda hållen och se vilken som är mer bekvämt för dig.

6 Upprepa steg 2 till 5 tills varje avsnitt mellan reglar är fylld. Öppna en annan rulle isolering några minuter innan det behövs, och låta den expandera. När du är klar, städa upp hela området noggrant och lagra eller avyttra några partiella rullar av isolering.

7 Installera Gips lakan, paneler eller annat material över isoleringen. Detta kommer att hålla isoleringen utsätts och göra en mer färdigt utseende. Vissa loft invånare kanske föredrar att häfta tyg till reglarna för att täcka isoleringen, istället för att installera ett tak material såsom gips. Tillämpa en tätt vävda och ogenomskinlig väv kan säkert vara snabbare och billigare än att ha gips installerat, men lokala byggnormer och vad du vill den färdiga loft att se ut kommer att avgöra vilken val du gör.