Hur man underhåller en murad skorsten

Hur man underhåller en murad skorsten


Utseendet på en murad skorsten peta upp ovanför taket på ditt hus ger en rustik och klassiskt utseende till ditt hem utsida. En del bostäder som inte har inomhus eldstäder fortfarande idrotten dessa attraktiva, dekorativa yttre bitar. Underhålla utomhus murad skorsten mestadels innebär rengöring för att undvika alger uppbyggnad, saltutslag och fläckar på den annars fjädrande tegel.

Instruktioner

1 Spray startytan smuts och damm, liksom synliga alger, med ett munstycke fäst vid en trädgårdsslang. Detta tar bort mycket av det synliga smuts på skorstenen. Om du utför den här grundläggande underhåll minst en gång per vecka, kommer det att skära ned på storskaliga rengör senare.

2 Fyll en hink med vanligt varmt vatten och blanda i 1 tsk vanlig diskmedel.

3 Blöt en styv-borstskurborste i rengöringslösningen och skrubba stadigt vid tegel ytan för att avlägsna smuts fläckar, alger och den vita, salt material som kallas saltutslag. Dessa grundläggande fläckar bör inte kräva några speciella rengöringsmetoder, och regelbunden rengöring av skorstenen (en gång var tre till fyra veckor) kommer att skära ned på behovet av specialiserade rengöringsmedel.

4 Börja längst upp i skorstenen och arbeta dig ner, för att förhindra att smutsigt vatten från att rinna ner på områden som du redan rengöras. Har en vän att hålla stegen för dig och styra slangen från marken så att du inte försöker att jonglera flera verktyg samtidigt på en stege.

5 Skölj av varje område av skorstenen med rent vatten innan tvålen har en chans att torka. Torkad tvål kan lämna små fläckar på ytan. Arbeta dig hela vägen ner i skorstenen, skura och skölj tills skorstenen är helt ren.