Hur man sätta upp ett staket på en kulle

Hur man sätta upp ett staket på en kulle


För de flesta typer av stängsel, kullar utgör några problem, eftersom ledningarna eller skenor lätt kan följa konturerna av sluttningarna. Däremot kan panel staket aldrig följa konturerna av en kulle och behålla ett snyggt, ordnad utseende. Denna typ av stängsel, vilket inkluderar de flesta integritet och staket, måste stärkas upp och ner sluttningarna av berget. Processen att sätta stängslet upp liknar en normal installation, men innebär vissa komplicerade beräkningar.

Instruktioner

1 Slå upp längden av panelerna i staketet, som bör vara på leverans papper eller faktura. Om inte, mäta längden med ett måttband. Varje panel bör uppfylla och fästas till mitten av en given staketstolpe.

2 Upprätta stängslet genom att gå i en linje där du vill installera stängslet och driver stakes i marken vid intervall som fastställs av längden på staket paneler. Knyt en linje av garn mellan den första och sista insats och kontrollera rakhet. Dra upp och återställa alla insatser som är ur läge.

3 Kör ett extra par insatser, en på toppen av kullen och en vid botten, märkt med färgade trasor eller en markör för att skilja dem från de andra insatserna. Tie slingrar till botten av insatsen på toppen av kullen och insatsen längst ned i backen, och sedan justera sträng längs den nedre insatsen så det är horisontellt rak. När du har kontrollerat garn med en nivå, mäta avståndet från strängen till marken på den nedre insatsen för att bestämma minskning av sluttning. Observera att detta innebär att botten insats kan behöva vara mycket längre än de andra, eller du kan behöva ta denna mätning i etapper.

4 Mät avståndet mellan de två särskilda hill stakes med mäthjul. Använd detta avstånd för att fastställa hur många staket paneler du behöver för att tillryggalägga avståndet (40 fot lång sluttning med åtta fot paneler behöver fem paneler).

5 Räkna ut hur mycket varje successiv panel måste öka eller nedför backen genom att dividera droppe sluttningen av antalet staket paneler. En fem-droppfot med fem paneler innebär att varje staket panel kommer att öka eller nedåt med ena foten.

6 Dig placera hål. Den typiska hål för en linje inlägget bör vara så djupt som en tredjedel av längden av stolparna och dubbelt så bred. Men stängselstolpar på sluttningen behöver extra höjd för att hantera steg. I detta exempel, skulle det vara 14 eller 15 inches för den 12-tums steg, för att en marginal för fel. Detta kräver antingen en högre post eller en grundare post hål. Om du inte har de nödvändiga längre inlägg, subtrahera extra höjd från djupet av stolphålen för dessa hål grävde på sluttning.

7 SET inlägg i vanlig jord i packad jord. Plantera inlägg i stolpen hålet och ställ in den i ett vertikalt rakt läge med hjälp av en nivå. Spade i tillräckligt smuts för att fylla en fjärdedel till en tredjedel av hålet och tamp att smuts ned med en stampstav. Fortsätt skotta smuts och stampande ner tills inlägget hålet är full av fast, packad jord.

8 Ställ grindstolpar och inlägg på sluttning i betong i stället för smuts. Grindstolpar bära mer vikt och inläggen på sluttning är förmodligen i grundare hål, så båda behöver extra styrka som tillhandahålls av en betongplugg. Om du har extra långa stängselstolpar, ställa bara grindstolpar i betong. Blanda snabbsteln betong och häll den i hålet samtidigt som du håller stolpen i ett vertikalt rakt läge. När gjutningen släpper stolpen.

9 Installera staket paneler längs delar av stängslet nivå genom spikning panelerna till mittpunkten av stängselstolpar. Varje panel har en skena vid toppen och botten. Använd två spikar per järnväg.

10 Fäst staketpaneler till inläggen på sluttning genom att höja eller sänka varje panel av stegavståndet (i det här fallet, 12 inches) i förhållande till panelen innan det. Annars spika panelskenor till staketstolpe som i steg 9.

11 Titta på stängslet för ojämna staket post toppar, särskilt längs sluttning. Skär av topparna några extra höga inlägg med en motorsåg för att skapa en ännu utseende.