Hur man reparerar en Tummelisa Doll

Hur man reparerar en Tummelisa Doll


Den Tummelisa docka (i storlekarna 14, 16, 19 och 21 tum) från Ideal var en av de mest populära baby dockor som produceras i 1960-talet. Intygar att de mycket omtyckta tillstånd, år senare många Thumbelina dockor inte längre har sin karakteristiska "vicka" eller är i behov av andra reparationer. Det finns vissa steg som en samlare kan vidta för att reparera sin Tummelisa och sätta tillbaka henne i gott skick.

Instruktioner

Hur man reparerar en Tummelisa Doll

1 Först sakta koppla kabeln slips runt halsen som fäster dockans kropp och huvud. Winding denna tie för många gånger kommer att resultera i det bryta. Försiktigt bort häftklamrar på halsen. Ta bort huvud och trä munk / ring i nacken. Växellådan är fäst vid en stång som går genom träet ringen vid halsen och in i dockans huvud.

2 Rengöring kroppen: duken kroppen bör vara spot-fri och en trevlig medel rosa nyans. "Spot" rengöring kan resultera i fläckar på duken och rekommenderas inte. Tyget kroppen kan vara helt rengöras i milt tvättmedel som kallt vatten Woolite eller en no-kemiska rengöringsmedel för babykläder efter tas isär. Ta sedan bort inre stoppnings. Tvätta kroppen i varmt eller kallt vatten med milt tvättmedel (baby tvättmedel, Woolite) för att undvika blekning. Vinyl armar och fötter kan skrubbas med en tandborste eller mjuk borste. Vissa platser kan inte komma ut, förutom med ytterligare fläck behandling. Konsultera en docka reparation professionell rådgivning. Lufttorka tyg och vinyl.

3 Sätt ihop dockan genom fyllning med ren bomull fyllning; lämna tillräckligt med utrymme stången och växellådan att återinföra tillbaka i kroppen och sätta upp på staven tillbaka genom trä ring och i huvudet. Dockans kropp ska packas väl men inte overstuffed. Efter återmontering delar, försök att häfta docka nacke tillbaka på samma ställe på trä ring, om möjligt, för att göra det lättare. Re-twist tråd slips. Noggrant restitch sömmar med små stygn. Försök att hålla stygn dolda.

4 Rengör vinyl delar med mjuk bomullsduk och vätska gjorda för rengöring av vinyl dockor, till docka leverantörer. En icke-ammoniak fönsterputs eller Formel 409 fungerar också bra. Test i en liten diskret plats först. Konsultera en professionell docka reparatör eller docka sjukhuset för att ta bort fläckar som markör eller bläck, särskilt i ansiktet för att undvika skrapning eller ta bort ansiktsmålning.

5 Om dockan inte längre rör sig, byt inre mekanism. Vissa ersättnings växellådor är musikaliska och kan ha en nyckel i stället för en ratt. Ideala ersättnings rattar kan hittas på eBay, men skruvgängorna måste vara av samma storlek. Det kan vara trial and error att hitta en ersättare knopp. Avlägsna dockans huvud och inre mekanism som beskrivits ovan. Om docka är en utropare (det kommer att ha små runda hål i hörselgångar), stången in i huvudet kommer att ha en liten ljudlåda ovanpå. En ny rop box kan hittas på en docka leverantör eller eBay. Fäst på spö per instruktioner.