Hur att laminera fönster för att göra dem till säkerhetsglas

Hur att laminera fönster för att göra dem till säkerhetsglas


Om du råkar bo i ett område där kraftiga vindar är vanliga, antingen i form av orkaner, kuststormar eller ens tromber, du förmodligen skulle kunna använda skyddsglas i fönstren för att skydda alla inomhus från farorna av flygande glassplitter. Du kan även överväga att laminera dina fönster för att skydda ditt hem från inbrott. Det är mycket billigare än att ersätta dina fönster och det är något den genomsnittliga husägare kan göra.

Instruktioner

1 Förbered området runt fönstret så att du kan komma åt fönstret lätt. Det finns vatten involverad i ansökningsprocessen och så en damm ark kan användas för att skydda ytor som kan skadas av vattendroppar. Flytta alla möbler och ta bort fönsterapplikationer.

2 Tvätta fönstret så perfekt som möjligt. Du vill inte vara tätning i fläckar eller smuts eller du kommer att titta på dem i många år framöver. Använd en strimma fria renare och luddfria pappershanddukar. Ren runt kanterna och hörnen med en bomullstuss vid behov. Torka fönstret helt.

3 Mät fönstret och laminat. Skär laminatet för att passa storleken på fönstret, men se till att inte klippa det för liten, med vanliga all-purpose sax.

4 Mist fönstret med en tvållösning av diskmedel och varmt vatten (1 tsk tvål till 1 liter vatten) i en fin sprutdimma flaska. Detta är din glidmedel och kommer att hålla filmen fastnar i glaset tills du har den på plats. Säkerställa hela fönstret är fuktad med blandningen.

5 Avlägsna skyddspapperet från laminatet och omedelbart placera den på fönsterglaset. Det ska glida runt lite så att du kan justera den så att den passar utrymmet perfekt. Försök att ställa in den på plats för första gången så nära som möjligt där du vill ha den.

6 Använd din gummiskrapa för att utplåna eventuella luftbubblor och tvållösning genom att starta från mitten och arbeta utåt. Ge en fast och stadigt tryck tills hela fönstret har rakat och laminatet är mjukt på plats.

7 Använd en rakkniv kniv för att skära eventuellt överskott laminat runt kanterna på glaset och ta bort från fönstret. Använda din gummiskrapa för att jämna ut de yttre kanterna av laminatet efter det att överskottsmaterial har avlägsnats.

8 Torka upp vattendropparna med en torr pappershandduk, var noga med att inte röra laminatet i några minuter eller tills det har haft en chans att torka på plats.