Sharon Fruktträd

Sharon Fruktträd


Sharon frukter är en sällsynt mängd persimon, som har fötts upp för att inte ha några grop, bittra tanniner eller frön. Träden är en del av ebenholts familjen och har mycket hårt trä som ibland används för att göra specialvaror. Träd bära typiskt frukt efter ungefär sju år från plantering och växa i tempererade klimat. Under hösten, de är en vacker trädgård funktion, svarvning orange, rött och lila innan bladen falla.

odlingsförhållanden

Sharon fruktträd tål temperaturer så låga som minus 18 grader Celsius, men inte motstå extremt varma somrar. Träd bör planteras i områden som är skyddade från kalla vindar och frost, i full sol. Dessa träd behöver bördig, väldränerad jord. Lerig typer av jord är bäst, och de kommer att tolerera lerartad jord så länge dränering är tillräcklig, men sandiga jordar är olämpliga för denna typ av träd. Sharon fruktträd växa till 26 fot lång och 16 fot bred.

Odling

Sharon fruktträd föredrar markens pH av 6-6,5, så kalk ändring kan behövas för mycket sura jordar. Massor av kompost bör blandas i vid plantering, för att förbättra dränering och fertilitet. För det första året, träd måste förses med konsekvent vattning; efter det att de etablerade de bör få massor av vattning under torra perioder för att komplettera regn. En balanserad gödselmedel bör tillämpas på våren när nya skott dyker upp.

beskärning

Beskärning är effektiv i slutet av vintern när träden är vilande. Beskärning innebär att ta bort död ved, svag och skuggade grenar. Beskära att minska antalet stammar och utbilda trädet i tre till fem huvud lemmar, med början omkring tre fot från marken. Skär invändiga grenar som behövs bidrar till att upprätthålla en öppen form, vilket gör det möjligt för luftcirkulation och sol för att nå frukt på de inre grenarna.

Frukt

Sharon frukter namnges för Sharon Valley i Israel där de ursprungligen odlas. Dessa frukter kan ätas antingen när mjuk och mogna, eller när omogna och hårt, som ett äpple, eftersom mindre giftiga tanniner, grop, och frön har fötts ur frukterna. Sharon frukter har rödorange hud och är storleken på en fyllig tomat. Köttet har en textur som liknar en aprikos, med en söt, syrlig smak. Sharon frukter innehåller mycket vitamin A, C-vitamin och kostfiber.