Hur man Seal eller Crimp ett plaströr

Hur man Seal eller Crimp ett plaströr


Plaströr är extremt mångsidig på grund av dess styrka och förmåga att lätt skäras med konventionella verktyg. Standard extruderade plaströr kommer i en rad olika diametrar, från 1/4-tum till 6 inches. Ofta behövs ett lock eller en plugg för att försegla rörets ände. Plast tillverkarna kan bygga en plugg eller ändkåpa, men det skulle kosta vara mycket mer än slangen. Du kan använda några grundläggande tillverkningsteknik för att skapa en tätning eller krusning för plaströr.

Instruktioner

1 Mät ytterdiameter av röret som skall tätas. Skriv mätningen ner. Mätningen måste vara lika med diametern hos röret. Ta denna mätning till en plast återförsäljare och har det skära ut en kvadrat av den lämpliga plast, 2 inches större än diametern av röret.

2 Trace ytterdiametern av röret på arket plast. Lämna den skyddande pappersstommen på båda sidor om plasten samtidigt som du arbetar med den. Om röret är mindre än en tum i diameter, mäta inre diameter hos röret, skär ett 1/2-tums lång propp från en bit av plaststav, och fortsätt till steg 5.

3 Skär skivan med en sticksåg. Använda en fin tand jiggsågblad som har 10 tänder per tum. Följ den spårade linje, bor 1/32 tum utanför den uppmätta diametern. Detta medger att kanten av skivan som skall slipas utan att minska den totala storleken.

4 Sand kanterna på disken för hand med 220-grit sandpapper för att rensa upp potentiellt farliga vassa kanter. Sand kanten av röret som kommer att följas skivan med 220-slippapper. Använda en bit av skrot plast eller trä som en slipkloss, förflyttning av sandpapper i en cirkulär position över toppen av röret. Detta tar en del av grovheten bort från rörets läpp, vilket skapar en bättre bindning yta.

5 Placera disken på ett plant arbetsbord. Applicera en tunn sträng av akryl gap-fyllnings cement till ansiktet av skivan, som löper vulsten längs den yttre omkretsen av skivan ansikte. Placera röret på den limmade sidan av disken, kontrollerar att röret och skivans kanter laguppställningen. Om röret är inbyggd i en vägg eller annan vertikal yta, använd målarmaskeringstejp för att hålla skivan på plats efter cementering. Om du ansluter ett litet rör, tillämpa gapet fyller cement till en plastplugg och sätt i kontakten i röret. Låt fyra timmar torktid för båda metoderna.

6 Applicera en liten pärla av cement på utsidan gap mellan skivan och röret, för att förstärka skarven. Låt 24 timmar för cement till helt bota, och projektet är klar.