Hur man koppla en fyra stift platt Släpvagnskontakt

Hur man koppla en fyra stift platt Släpvagnskontakt


De flesta lätta släpvagnar är anslutna till en fibersträng fordonets elektriska system i form av en plan, i fyra delar kablage och kontakt. Dragfordonet använder detta sammanhang för att driva de löpande ljus, bromsljus och blinkers på släpvagnen. Utan dessa lampor är drar en släpvagn farlig och, i de flesta stater, olagligt. Tillsats av en fyra-trådsnätet till ett fordon är inte svårt och kan göras på ungefär en timme med grundläggande handverktyg.

Instruktioner

1 Koppla dragfordonet negativa batterikabeln med en öppen ände eller skiftnyckel. Ta bort åtkomst eller karosseridelar bakom fordonets bakljus med en skruvmejsel och trim borttagningsverktyg.

2 Leta reda på kablarna som leder till bakljuset enheterna. Bandet 1/2-tums av isolering från den vita ledningen skjuter en ringkontakt på den nakna änden och pressa det säkert. Fäst ringen kontakten till ett jordat metall del av fordonets chassi med en befintlig bult eller självgängande skruv.

3 Leta tråden som driver bilens vänstra blinkers och skarva sändarens gula ledningen till det med en kran skarv. Anslut den gröna kabeln till bilens högra blinkers tråd med en kran skarv. Anslut den bruna tråden till tråden som driver bilens halvljus med en kran skarv.

4 Anslut bilens negativa batterikabeln och dra åt ordentligt. Anslut släpvagnskontakt till kontakten i dragfordonet och testa lamporna fungerar korrekt. Kontrollerar alla anslutningar om lamporna inte fungerar korrekt.

5 Tuck ledningsnätet bakom de avlägsnade paneler, lämna kontakten i ett lättillgängligt område av skon eller bagageutrymmet. Sätt tillbaka åtkomst eller karossdelar som togs bort för att komma åt bilens ledningar. Placera kontakten i en säker och torr plats i fordonet när den inte används.