Anvisningar för hur man gör en radband

Anvisningar för hur man gör en radband


En traditionell radband består av fem decennier med 10 små pärlor och en stor pärla vardera, åtskilda av distanser. Den radband innehåller också ett hänge med tre små pärlor, två stora pärlor och en religiös medalj eller krucifix. Varje sträng av radband motsvarar specifika böner. Fingrade pärlorna påminner dyrkare som bön att be. Tidiga radband var gjorda av knotted sladden. Idag kan du göra din egen radband med dekorativa pärlor i ditt val.

Instruktioner

1 Lägg ut pärlorna på en pärla styrelse eller en hopvikt handduk. Ordna kulorna i den ordning som du kommer sträng dem. Sätt två utsäde pärlor mellan var och en av de andra pärlor. Utsädes pärlor fungerar som distanser och göra radband lättare att finger som du ber.

2 Rulla ut wire, men inte klippa det från rullen tråd. Slip en 8mm vulst på viran, följt av två utsäde pärlor. Lägga till ytterligare en 8mm pärla. Upprepa tills du har uppträdda 10 8mm pärlor. Placera tre utsäde pärlor och sedan lägga till en 12mm pärla, följt av ytterligare tre utsäde pärlor.

3 Fortsätt att strängen ett mönster av 10 8mm pärlor, åtskilda av utsäde pärlor och följdes av 12mm kulor, tills du har fem uppsättningar av detta mönster eller fem decennier radband.

4 Lyft wireklämma på änden av tråden och ombonad det nära ner till den slutliga pärla. Loop kabeln runt hoppa ringen, och sedan in i slutet av kabeln tillbaka in i wireklämman. Crimp pärlan stängd med dina klämtång. Klipp bort överflödig kabel med avbitare.

5 Håll upp i slutet av radband som fortfarande är kopplad till rullen av beading tråd. Skär wire 4 inches från slutet av beading. Lyft wireklämma på den här änden av tråden, och sedan linda tråden runt den andra sidan av den o-ring. Skjut änden av kabeln tillbaka genom wireklämman och crimp till ordentligt. Nu din radband förenas i en cirkel. Clip överflödig kabel med avbitare.

6 Slip tre utsäde pärlor på slutet av tråd som är kvar på spolen av wire. Tillsätt en 12mm kula, två utsäde pärlor och tre 8mm pärlor, vart och ett separerat av två utsäde pärlor. Efter den sista 8mm pärla, snöre tre utsäde pärlor, den slutliga 12mm pärla och tre utsäde pärlor.

7 Sätt en wireklämma på änden av tråden och ombonad upp mot utsäde pärlor. Linda kabeln runt hoppa ringen på den del av radband du redan har slutfört och föra tråden tillbaka genom wireklämman. Crimp pärlan stängd och trimma överflödig kabel.

8 Skär tråden som fortfarande är kopplad till spolen 4 inches från den sista pärlan. Sätt en wireklämma på tråden och skjut den tätt mot pärlorna. Linda slutet av tråden runt ringen i ditt krucifix eller religiösa medalj, och sedan stoppa in änden av kabeln tillbaka in i crimp pärlan. Crimp pärlan ordentligt och trimma överflödig kabel.