Motorcykel bromsteknik

Motorcykel bromsteknik


Bromsning är en viktig färdighet för varje motorcyklist att bemästra. Att kunna effektivt bromsa för att bromsa eller stoppa din motorcykel kan ge mer stabilitet, särskilt vid kurvtagning i högre hastigheter.

Fram Broms vs bakbroms

Motorcykel bromsteknik


Många sport cyklister har hört att de bara ska använda frambromsen. Cruiser ryttare, å andra sidan, tenderar att enbart förlita sig på den bakre bromsen och ignorera den främre set-up. I sanning, är de främre bromssystemen i de flesta motorcyklar utformad för att ge de mest bromskraft, hantering så mycket som 65 till 100 procent av broms ansvar. Frambromsen används bäst för att ge maximal retardation vid högre hastigheter. Bakbromsar, även de som används på större touring cyklar, bara leverera 35% av en motorcykel totala bromskraft och är utformade för att hjälpa de främre bromsarna. De bakre bromsarna bäst vid lägre hastigheter.

kombinerad bromsning

De flesta motorcykel säkerhets instruktörer och kurser lär en metod som använder båda bromsarna. På gatan, kan med hjälp av en kombination av främre och bakre bromsarna erbjuda kortare, bättre kontrollerade stoppsträckor. Generellt hastigheter under 35mph kräver en jämn fördelning mellan de främre och bakre bromsarna, men som hastigheten ökar frambromsen krävs mer med minskad hjälp bakifrån.

High Speed ​​Front Brake Använd

Högre hastigheter, antingen på gatan eller på en racerbana, kräver en effektiv och smidig främre bromskontroll. Myten att idrotten cyklister bör endast använda frambromsen stöds av det faktum att aggressiva broms orsakar cykeln för att slå framåt, minutiöst lyfta bakhjulet från marken. Med hjulet inte längre i kontakt med marken, är bakbromsen värdelös och kan även orsaka mer problem om bromsarna innan han återvände till marken.

Bromsning och kurvtagning

Motorcykel bromsteknik


Rider en motorcykel i en sväng är den renaste av glädje. Korrekt bromsteknik, dock är den nyckelfaktor för att navigera varje vägkrök. Broms medan i en sväng är riskabelt, dela framhjulet dragkraft mellan bromsning och kurvtagning. Broms för hårt och chassit "stabilitet kommer att avbrytas, vilket kan leda till en låg sidokollision. Rätt teknik kräver alla dina bromsning ske innan cykeln börjar luta. I praktiken, hitta din vändpunkt och broms för att ställa in din entré hastighet. Släpp bromsen för att möjliggöra chassit att lösa, sedan luta i svängen.

Trail-Bromsning

Motorcykel bromsteknik


Trail-bromsning är en teknik bäst reserverad för tävlingsbanan och hålls av gatan för säkerhets skull. Ibland kallas bromsvrid kräver spår bromsning en liten mängd bromskraften medan lutade i en sväng. Effekten av bromsen bringar främre hjulupphängningen för att komprimera, vilket minskar styrgeometrin för att tillåta cykeln för att vända snabbare. Medan den vändradie minimeras, så är också den mängd dragkraft tillgänglig på däcken. Trail-bromsning kräver en mycket kontrollerad bromsning inte är en teknik för nya förare. För mycket bromstrycket gör att hjulet "tuck" och orsakar en låg-sidokollision.