Användningsområden för Sharpie markörer

Användningsområden för Sharpie markörer


Sharpie är en amerikansk tillverkare av märkpennor som lanserades 1964 av Mason Sargent Ink Company. Sharpiemarkör pennor kommer i massor av olika färger, tips och typer av bläck och kan användas för att skriva, konstprojekt, hantverk och mycket mer. Att välja mellan vattenbaserade och oljebaserade pennor kommer att avgöra till vilka ytor bläcket kommer att följa.

permanent markör

Sharpie permanenta märkpennor är vattenavvisande. Bläcket torkar snabbt och märken på våta och oljiga ytor vilket gör den idealisk för att skriva eller rita på utomhusytor. Permanent markör är lämpligt att skriva ägarens namn på barns matlådor, drycker flaskor, skor eller simning caps. Det är möjligt att dekorera keramiska plattor i ett badrum eller kök utan att bläcket smetas ut på grund av vatten eller ånga.

Hantverk

Den oljebaserat bläck i permanenta Sharpie markörer gör dem idealiska för hantverk projekt eftersom de kan användas på nästan alla ytor. De kan användas på metall, keramik, gummi, glas, trä, plast och sten utan att blekna eller nötning. Markörerna är AP certifierad vilket innebär att de är godkända produkter från Art & Creative Materials Institute och har utvärderats av en kvalificerad toxikolog och bedöms giftfri och säker för barn att använda.

Konst

När du ritar eller skapa pappersprojekt, de bästa resultaten uppnås genom användning av vattenbaserade markörer. Dessa markörer är syrafritt och ogenomskinlig, vilket innebär att de kan användas på mörka papper och markören färg förblir sant. Sharpie markörer har en mängd olika nibs inklusive bred spets, fin och mejsel gör det lättare för konstnären att vara exakt.

naglar

Enligt Makeup Savvy, Sharpie fin spets markörer fungerar perfekt för att skapa nail art. De föreslår att din nagellack är helt torr innan du använder markörerna och att använda en toppbeläggning av nagellack att täta nail art. Den opaka kvalitet bläck innebär att du inte behöver gå över nail art designs alls.

touch ups

Sharpie Paint Pennor föreslår att man använder markörerna att röra upp färgen på vardagliga saker som repad möbler eller ens bilar. Olje-baserad färg är bäst för denna aktivitet och mer än ett lager kan behövas. Avsluta kontakt med ett tätningsmedel för att öka livslängden och uthållighet.

CD och DVD märkning

Den permanenta, snabbtorkande bläck i Sharpies möjliggör effektiv märkning av CD och DVD utan kladd. Det är viktigt att undvika att skriva på datainspelningssidan av skivan eftersom detta kan påverka ljudet eller vision.