Vad är rätt höjd för en basket kant?

Vad är rätt höjd för en basket kant?


Alla vet killen som hävdar att han kan dunk en basket men aldrig vill visa att skicklighet om det inte är på hans hem domstol. Anledningen är att han riggade förmodligen hans kant bara lite lägre än normalt, vilket gör hans prestation lite mindre imponerande. Men efter att ha rätt höjd för en kant handlar om mer än att bara göra någon ser dåligt. En riktig höjd hjälper yngre spelare lära sig att korrekt skjuta basket.

Historia

Vad är rätt höjd för en basket kant?


Dr James Naismith uppfann basket i 1891 med hjälp av persika korgar som han kopplade till två poler i sin lokala YMCA. Han satte båda korgarna 3 meter (10 fot) från marken, och sporten har ganska mycket hållit dem där sedan dess.

NBA regler

En NBA kant är exakt 3 meter (10 fot) från golvet. För att sätta det i perspektiv, kan en sex fot lång man stå på tå och sträcker armarna och bara nå cirka 2,4 meter (8 fot).

WNBA regler

WNBA använder också 3 meter (10 fot) höga fälgar, men det har varit några mindre debatt om att flytta den höjden till 2,7 meter (9 fot) för att öka poäng och intresse i ligan.

High school och college regler

Även gymnasier och högskolor runt om i landet har ändrats många aspekter av spelet, använder de 3 meter (10 fot) höjd samt.

ungdom basket

Här är där höjd kant blir knepigt. Vissa ligor sänka kanten till 2,3 m (7,5 fot), medan andra använder någonstans mellan 2,3 och 3 meter (7,5 och 10 fot).

Framtiden

Alla verkar ha en åsikt om framtiden för fälg höjder. Som spelare får längre, vissa tror att 3 meter (10 fot) kant kommer att bli föråldrade. I en 1989 humor artikel i "Sports Illustrated," Rick Reilly menade om en framtid (2054), där fälgar var 4,2 meter (14 fot) hög. Naturligtvis var det för spelare under 2,4 meter (8 fot) lång.