Svavel & Petroleum för skabb

Svavel & Petroleum för skabb


En blandning av svavel och vaselin är en over-the-counter läkemedel som används för att behandla huden som kallas skabb. Den kan köpas på många farmaceuter och är ett alternativ till receptbelagd medicin.

Skabb

Skabb är en hudåkomma som har påverkat människor för nära 2500 år. Det finns anledning av en tic kallas skabb kvalster som gräver in i huden. Kvinnliga kvalster lägger ägg i dessa hålor; äggen kläcks till larver i tre till fyra dagar, som sedan håla närmare ytan. Skabb är en serie av klåda skador på huden som orsakas av dessa kvalster, liksom av en allergisk reaktion mot de aktiviteter och sekret av kvalster.

Svavel

Svavel har länge varit en behandling av skabb i många delar av världen. Det kan vanligtvis hittas i salva form. Fem procent och 10 procent svavel salvor är de vanligaste formerna. Dessa salvor görs genom att blanda svavel och vaselin. Denna blandning är också ibland används för att behandla löss.

Orsaker till användning

Svavel och petroleum salvor används ofta på barn under två månader gamla, ammande mödrar och gravida kvinnor. Salvan används ofta där det är olämpligt att använda andra läkemedel. Svavel och petroleum är också en av de mer effektiva over-the-counter skabb mediciner, och de obekväma med receptbelagda läkemedel kan finna det mer acceptabelt alternativ.

effektivitet

Medan svavel och petroleum är en säker behandling av skabb, det har inte slutgiltigt visat sig vara effektiv mot kvalster som orsakar hudens kondition. Salvan underlättar klåda som orsakas av tillstånd och kan också lindra hudskador, men det har inte bevisats att döda skabb kvalster. Som sagt, svavel och petroleum salva har varit känt för att bota sjukdomen.

överväganden

Receptbelagda läkemedel för skabb är mycket lika svavel och petroleum salva och har i allmänhet visat sig vara mer definitivt effektiva. Oavsett vilken medicin du väljer, är det viktigt att se till att alla familjemedlemmar eller personer som du är regelbundet i nära kontakt med också använda det, även om de för närvarande inte uppvisar symptom.