Hur man skapar en blomma säng framför ett staket

Hur man skapar en blomma säng framför ett staket


Staket ger avskildhet och en praktisk bakgrund för rabatter. Du kan införliva ett staket i din trädgård genom att plantera klättrande blommor eller använda naturliga utseendet på en lång trästaket som en visuell kontrast till blommande blommor och tjocka gröna blad. Välj växter som delar samma odlingsförhållanden och sprida din plantering gånger så att du kan njuta av sevärdheter och dofter av en blomsterträdgård från tidig vår till den första frosten.

Instruktioner

1 Använd en trädgårdsslang för att markera storleken och formen på din blomsterrabatt. Flexibiliteten hos en slang kan du experimentera för att se vad din trädgård skulle se ut med en vågig kant jämfört med en rak linje. Om du planerar att rada längden av stängslet med en rabatt, kan du runda kanterna på sängen för en mjuk, inramat såg eller justera sängen med en jämn bredd för en ren, enhetligt utseende.

2 gräva ut gräs och ogräs från rabatten webbplatsen. Ta bort eventuella rotsystem, stora stenar och skräp.

3 Tillsätt 3 till 4 inches matjord eller kompost att höja rabatten. Native matjord och kompost kommer att lägga näringsämnen, luft och hälsosamma bakterier i jorden, och samtidigt öka sin förmåga att behålla fukt.

4 Observera platsen för din blomsterrabatt, notera mängden solljus blir det, typ av mark och vatten dränering.

5 Välj en mängd olika blommor och buskar som matchar odlingsförhållanden i din trädgård. Överväga växter av olika färger, texturer och höjder. Till exempel, blommor och blad med spets konsistens såsom biskopens blommor eller maiden ormbunke lägga en finkänslighet när planterade längs gränsen till en rabatt.

6 Var uppmärksam på när blommorna blommar och välja en kombination av våren, sommaren och tidig höst mamelucker att ge din blomster överklagande hela växtperioden.

7 Titta på din staket och bestämma om du vill lägga till trä blomlådor till stängslet. Om du inte gillar utseendet på ditt staket, blomlådor kan du dölja en del av det med levande blommor i stället.

8 Uppmuntra klättring blommor eller vinstockar att växa vertikalt genom att plantera dem på basen av stängslet.

9 Ordna dina växter genom höjd med de högsta växterna framför klättrare och lågväxande växter framför. Detta kommer att säkerställa att varje anläggning får solen den behöver för att växa och blomma.

10 Täck rabatten med en 1-tums lager av kompost och vatten per växternas instruktioner.

11 Lay stenar, tegelstenar eller trä mot kanten av blomsterbädden. Gränser förhindra erosion och skydda dina växter från gården trafik. De definierar även formen och strukturen på din trädgård. Till exempel kommer en gräns gjord av sliprar komplimang en robust trästaket, medan stenar eller tegel spela upp formalitet av gjutjärn staket.